GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


DiscoverEU: Δυνατότητα δωρεάν ταξιδιών στην Ευρώπη για 35.500 για νέους

Από την επόμενη άνοιξη, χιλιάδες 18χρονοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν δωρεάν την Ευρώπη, χάρη στην πρωτοβουλία DiscoverEU.


Από την επόμενη άνοιξη, χιλιάδες 18χρονοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν δωρεάν την Ευρώπη, χάρη στην πρωτοβουλία DiscoverEU.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή European Commission προσφέρει 35.500 ταξιδιωτικές άδειες σε επιλέξιμους νέους που γεννήθηκαν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2006. Για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής, οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν σε ένα κουίζ σχετικά με την ΕΕ και σε μια πρόσθετη ερώτηση μέσω της ευρωπαϊκής πύλης για τη νεολαία European Youth Portal (europa.e

u). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι ανοικτή έως τις 16 Οκτωβρίου, 12:00 CET, ενώ τα πάσο θα διανεμηθούν με βάση τα αποτελέσματα του κουίζ.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη για έως και 30 ημέρες μεταξύ Μαρτίου 2025 και Μαΐου 2026. Μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους δρομολόγια ή να ακολουθήσουν θεματικές διαδρομές, όπως η διαδρομή «Feel Good Route» για την υγεία και την ευεξία ή η διαδρομή DiscoverEU Culture Route, που επικεντρώνεται στην ευρωπαϊκή τέχνη, την αρχιτεκτονική και τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν επίσης μια εκπτωτική κάρτα με προσφορές για μεταφορά, καταλύματα και πολιτιστικές εμπειρίες.

Υπάρχει ειδική υποστήριξη για τους συμμετέχοντες με αναπηρίες ή προβλήματα υγείας και η δράση DiscoverEU Inclusion Action παρέχει πρόσθετους πόρους για νέους με λιγότερες ευκαιρίες.

Από την έναρξή του το 2018, το DiscoverEU έχει συνδέσει πάνω από 319.000 νέους ταξιδιώτες με τους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς. Πολλοί συμμετέχοντες αναφέρουν μια νέα αίσθηση ανεξαρτησίας και μια βαθύτερη κατανόηση της Ευρώπης, ενώ το 93% σχεδιάζει να ταξιδέψει περισσότερο με τρένο. Το DiscoverEU συνεχίζει να αναπτύσσεται, ενθαρρύνοντας τα βιώσιμα ταξίδια και τις πολιτιστικές ανταλλαγές σε ολόκληρη την ήπειρο.

Δήμος Αλεξανδρούπολης μέλος του 🇪🇺 δικτύου BELC

Δεν υπάρχουν σχόλια