Της «άρπαξε» 8.480 Ευρώ με «μαϊμού» αγοραπωλησία αυτοκινήτου.
Αναλυτικότερα η παθούσα εντόπισε αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με πώληση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υποτιθέμενο πωλητή.
Κατά την επικοινωνία τους ο δράστης κατάφερε με διάφορα τεχνάσματα να εξαπατήσει την παθούσα και να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 8.480 ευρώ, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
Χρήσιμες συμβουλές από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ
Με αφορμή τόσο το ανωτέρω περιστατικό όσο και με ανάλογα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών που έλαβαν χώρα στην Περιφέρειά μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου επιτήδειοι χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και παριστάνοντας είτε υπαλλήλους διάφορων δημόσιων υπηρεσιών και λογιστικών γραφείων, είτε πωλητές προϊόντων μέσω διαδικτύου, αποσπούσαν από πολίτες χρηματικά ποσά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σας ενημερώνει:
- Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα – εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
- Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα ή υπάρχουν αναρτήσεις για αυτά στο διαδίκτυο.
- Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα ή ως λογιστές με πρόσχημα να σας επιστραφούν χρήματα ή να επιδιορθωθεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
- Να χρησιμοποιείτε εφαρμογές τραπεζικών ιδρυμάτων αφού πρώτα ενημερωθείτε επαρκώς σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας αυτών.
- Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να επικοινωνείτε ΠΑΝΤΑ οι ίδιοι με την τράπεζά σας, για επιβεβαίωση συναλλαγών για τις οποίες άγνωστοι σας απέστειλαν σχετικά παραστατικά.
- Η τράπεζα δεν θα ζητήσει ποτέ τους κωδικούς και τα προσωπικά σας δεδομένα µέσω e-mail ή sms ή τηλεφωνικά. Μην γνωστοποιείτε τα στοιχεία της τραπεζικής σας κάρτας σε τρίτους.
- Να πληκτρολογείτε οι ίδιοι την ηλεκτρονική διεύθυνση ( URL ) των τραπεζικών ιδρυμάτων για την είσοδο στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας και να μην εισάγεται ποτέ τα προσωπικά τραπεζικά σας στοιχεία σε ηλεκτρονική διεύθυνση ( URL ) του συνδέσμου που σας αποστέλλουν, καθώς δεν είναι ίδια με τη γνήσια διεύθυνση της ιστοσελίδας του εκάστοτε Τραπεζικού Ιδρύματος.
Συστήνεται στους πολίτες να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια