GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εργατικό Κέντρο Ξάνθης: Στηρίζει τις σχολικές καθαρίστριες

Αθανάσιος Σισαμπέρης: «Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει και συμπαραστέκεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην ερ...

  • Αθανάσιος Σισαμπέρης:
  • «Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει και συμπαραστέκεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή διαβίωση»

Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης εκφράζει, μέσα από την εφημερίδα μας, την αμέριστη συμπαράστασή του στις σχολικές καθαρίστριες που αποφάσισαν και πραγματοποίησαν την 48ωρη απεργία, στις 24 Οκτωβρίου και στις 25 Οκτωβρίου, έχοντας συγκεκριμένα αιτήματα.

«Οι εργαζόμενες στο ευαίσθητο σχολικό περιβάλλον καθαρίστριες, που προσπαθούν να διατηρήσουν τη σχολική καθαριότητα, θα πρέπει να εισακουστούν από την κυβέρνηση. Απαιτούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς αποδοχές και πλήρες ωράριο εργασίας. Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει και συμπαραστέκεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή διαβίωση» σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο κύριος Αθανάσιος Σισαμπέρης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος υπενθυμίζει τη γενική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου, επισημαίνοντας, χαρακτηριστικά, πως «θα πρέπει να δοθεί δυναμικό «παρών» στην επικείμενη κινητοποίηση από όλους, εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, για να καταλάβει, επιτέλους, η κυβέρνηση ότι υπάρχει τεράστια αγανάκτηση στην κοινωνία, λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων που απορρέουν, κυρίως, από την αυξανόμενη ακρίβεια».

Και συνεχίζει, «δυναμώνουμε το κοινό μέτωπο απέναντι σε αντιλαϊκές πολιτικές που «πλήττουν» όλους τους πολίτες της χώρας. Δεν υπάρχει άλλη λύση από τους συλλογικούς αγώνες στους δρόμους, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Εάν δεν παλέψουμε, δεν πρόκειται να κερδίσουμε».

Ενώ, όπως προσθέτει, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης έχει προχωρήσει, ήδη, σε ενημερωτικές δράσεις όσον αφορά τα σωματεία των εργαζομένων, προκειμένου να συντονιστούν οι εργαζόμενοι σε διαφορετικούς κλάδους για την απεργιακή κινητοποίηση με τη μέγιστη συμμετοχή απεργών.

Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο έχει ζητήσει και αναμένεται να προμηθευτεί, το επόμενο χρονικό διάστημα, αφίσες που θα κολληθούν σε διάφορα σημεία της πόλης αναφορικά με τους λόγους συμμετοχής στην κινητοποίηση, στο πλαίσιο της γενικότερης προετοιμασίας που υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια