GRID_STYLE
TRUE
Κυριακή,11 Μάιος

Classic Header

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

Big Charlie Ξάνθη

Χιλιάδες Έλληνες έχουν ηπατίτιδα C και δεν το ξέρουν

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την ηπατίτιδα C στην Ελλάδα, καθώς μόνο το 20% όσων έχων προσβληθεί από τη νόσο το γνωρίζουν, ενώ από αυ...

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την ηπατίτιδα C στην Ελλάδα, καθώς μόνο το 20% όσων έχων προσβληθεί από τη νόσο το γνωρίζουν, ενώ από αυτούς μόνο το 7%-8% έχουν λάβει κάποια από τις διαθέσιμες θεραπείες. «Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που νοσούν δεν το γνωρίζουν, καθώς η ηπατίτιδα C είναι μια ασυμπτωματική νόσος», ανέφερε  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Ήπατος Γεώργιος Νταλέκος.

Με βάση τα στοιχεία από τις πιο πρόσφατες μελέτες, στην Ελλάδα ζουν 134.000 ασθενείς με ενεργή, χρόνια ηπατίτιδα C και μόλις οι 32.000 έχουν διαγνωσθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Νταλέκος, ο επιπολασμός της HCV λοίμωξης, στην Ελλάδα, σε επίπεδο γενικού πληθυσμού υπολογίζεται σε ποσοστό 1,9% (δηλαδή περίπου 200.000 άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό της ηπατίτιδας C). Από τους μολυνθέντες, 75-85% φαίνεται πως θα παραμείνουν χρόνιοι φορείς της νόσου, 10%-20% θα αναπτύξουν κίρρωση του ήπατος σε 20-30 έτη και 1%-5% θα παρουσιάσουν ηπατοκυτταρικό καρκίνο.

«Με περίπου 4.000 καινούριες διαγνώσεις τον χρόνο και μόλις 2.000 άτομα να μπαίνουν σε θεραπεία, γίνεται ξεκάθαρο ότι απαιτείται να κάνουμε πολύ περισσότερα από αυτά που γίνονται μέχρι στιγμής», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδας "Προμηθέας", Γιώργος Καλαμίτσης.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε έρθει στην Ελλάδα αντιμέτωποι με τις ολέθριες συνέπειες της νόσου, ανέφερε ο κ. Καλαμίτσης, καθώς -όπως είπε- ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε στάδιο κίρρωσης ανέρχεται στις 20.000, τα περιστατικά με ηπατοκυτταρικό καρκίνο ανέρχονται στα 850 και θάνατοι που συσχετίζονται με την ηπατίτιδα C φτάνουν τους 800 ετησίως.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου "Προμηθέας", Γ. Καλαμίτσης, του ΣΩματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδας "ΗΠΑΡχω", Πλ. Σουβλής και της ΕΕΜΗ, Γ. Νταλέκος, επισήμαναν την ανάγκη λειτουργίας της επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να διευρυνθεί ουσιαστικά η πρόσβαση των ασθενών στις καινοτόμες φαρμακευτικές θεραπείας, οι οποίες -όπως είπαν- εκριζώνουν τον ιό σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι οποίες σήμερα κοστίζουν πολύ ακριβά (περίπου 40.000) για το Σύστημα Υγείας.

O Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος "Προμηθέας" ξεκινά την υλοποίηση μίας νέας φιλόδοξης εκστρατείας ενημέρωσης, με τίτλο «εCυ, έκανες το τεστ;».

Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση, η πρόληψη και παράλληλα η προτροπή σε εξετάσεις, στοχεύοντας στην προσέγγιση του γενικού πληθυσμού, αλλά και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων σε 9 μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Ιεράπετρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά). Με τη βοήθεια κινητής μονάδας μέχρι το τέλος του έτους ο "Προμηθέας" στοχεύει στη διενέργεια 5.000 δωρεάν εξετάσεων, ενώ για την ενημέρωση του κοινού έχουν τυπωθεί 70.000 φυλλάδια προς διανομή και διάθεση

Έρευνα: Ενας στους τέσσερις νέους στην Ελλάδα, ζει με ψυχικέ...

THE HITS HOT 40_#W19# _The List _ [10-05-2025]

Καθοριστικό παιχνίδι στο Οφρύνιο για τον ΑΟΞ

Xanthifans: ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ!

Πωλείται επιχείρηση Ραδιοφωνικού Σταθμού σε Ξανθη και αλεξα...

Πωλούνται τα παρακάτω μηχανήματα....

Πωλούνται τα παρακάτω μηχανήματα....

ΖΗΤΕΙΤΑΙ προσωπικό...

Πωλούνται τα παρακάτω μηχανήματα

Πωλούνται τα παρακάτω μηχανήματα.