GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκλογές και Δ.Σ. στον Συνεταιρισμό Συνεταιρισμένων Παραγωγών Ξάνθης

-«Η σκυτάλη πρέπει να περάσει στους νέους. Αλλά εάν δεν υπάρχει ενδιαφέρον κάποιος πρέπει να τραβήξει τον αραμπά» -Ικανοποιημένος από...


-«Η σκυτάλη πρέπει να περάσει στους νέους. Αλλά εάν δεν υπάρχει ενδιαφέρον κάποιος πρέπει να τραβήξει τον αραμπά»
-Ικανοποιημένος από τη συμμετοχή στις εκλογές ο κ. Κώστας Χατζηελευθεριάδης 

Εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στον Συνεταιρισμό Συνεταιρισμένων Παραγωγών Ξάνθης, που αποτελεί τη συνέχεια της ΕΑΣ, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής στην έδρα της ΕΑΣ Ξάνθης. 

Σύμφωνα με το νέο καθεστώς λειτουργίας αγροτικών συνεταιρισμών και συλλογικών οργανώσεων (ν. 4015/2011 και 4061/2012) προβλέπεται η κατάργηση των πρωτοβάθμιων συλλόγων καθώς και η ταυτόχρονη μετατροπή των Ε.Α.Σ. σε Α.Σ. με καταλυτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου 2013, μετά και τις σχετικές παρατάσεις που δόθηκαν στη διαδικασία. 

Στον Συνεταιρισμό Συνεταιρισμένων Παραγωγών Ξάνθης έχουν εγγραφεί και συμμετέχουν μέχρι στιγμής 118 μέλη, από τα οποία τα 86 προσήλθαν το πρωί της Κυριακής στις κάλπες για την εκλογή του πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου. 

Από το κοινό ψηφοδέλτιο που κατατέθηκε, εκλέχθηκαν οι κύριοι Χατζηελευθεριάδης Κώστας (πρόεδρος της ΕΑΣ), Χατζηνίκος Νίκος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Βασίλειος Ρούφος και Νικόλαος Πανδράκης. Το νέο Δ.Σ. θα συγκληθεί σε σώμα μετά και τις σχετικές αρχαιρεσίες απ’ όπου θα προκύψει και ο πρόεδρος του νέου συνδικαλιστικού οργάνου. 

Ο Συνεταιρισμός των παραγωγών Ξάνθης αποτελεί τη συνέχεια της ΕΑΣ, η οποία συμβιβαζόμενη με τη σχετική νομοθεσία και μετά την έγκριση που έλαβε πριν από περίπου έναν μήνα από την Γενική της Συνέλευση και την ταυτόχρονη αλλαγή του καταστατικού της προχώρησε στη μετεξέλιξή της σε Συνεταιρισμό, με τη λειτουργία και τα περιουσιακά της στοιχεία να παραμένουν ως έχουν. «Η ΕΑΣ παραμένει ίδια. Αλλάζει η επωνυμία σε Συνεταιρισμό Συνεταιρισμένων Παραγωγών Ξάνθης. Εμείς όπως λειτουργούσαμε θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με το διαλογητήριο, το ψυγείο και όλες τις δραστηριότητές μας» εξηγεί η πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης κ. Κώστας Χατζηελευθεριάδης, μιλώντας στο ThrakiToday.com σημειώνοντας παράλληλα πως «όσοι πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί κίνησαν τις διαδικασίες για να λάβουν ΑΦΜ συνεχίζουν να λειτουργούν, αλλά αυτό πρέπει να καταγράφεται και στην πράξη παρουσιάζοντας κέρδος και όχι ζημίες, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγούνται στο κλείσιμο». 

Ο ίδιος συμπληρώνει πως «όσοι πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί οδηγήθηκαν σε διάλυση τα ενεργά τους μέλη, ήρθαν στον Συνεταιρισμό μας. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους ενεργούς αγρότες». 

Τα μέλη του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ξάνθης οφείλουν σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία να καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο κατά την εγγραφή τους στα νέα συνδικαλιστικά τους όργανα, που στην περίπτωση της Ξάνθης το ποσό αυτό ανέρχεται στα 1.000 ευρώ και όπως έχει αποφασιστεί σχετικώς καταβάλλεται σε τρεις ισόποσες δόσεις τα πρώτα τρία χρόνια της εγγραφής. 

«Είναι ικανοποιητική η συμμετοχή των μελών μας στις εκλογές» τονίζει ο κος Χατζηελευθεριάδης, ενώ κληθείς να σχολιάσει το εάν ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει στο τιμόνι του Συνεταιρισμού αναφέρει πως «αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει το Δ.Σ. και εξαρτάται και από τις προτάσεις που θα κατατεθούν. Πιστεύω ότι η σκυτάλη πρέπει να περάσει στους νέους ανθρώπους, αρκεί βέβαια αυτοί να είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να αναλάβουν. Αλλά εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον κάποιος πρέπει να τραβήξει τον αραμπά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια