GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διαμαρτυρία με… γλυκά από τους Τρίτεκνους Ξάνθης στην πλατεία!

Δεν είμαι τεκμήριο, είμαι το τρίτο παιδί! -«Σταματήσετε τον σφαγιασμό και να δώσετε κίνητρο στα νέα ζευγάρια της χώρας να αποκτήσουν π...

Δεν είμαι τεκμήριο, είμαι το τρίτο παιδί!
-«Σταματήσετε τον σφαγιασμό και να δώσετε κίνητρο στα νέα ζευγάρια της χώρας να αποκτήσουν παιδιά» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους…

Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου οι Τρίτεκνοι Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, μοιράζοντας γλυκά και αναρτώντας πανό.

Οι Τρίτεκνοι βγήκαν για ακόμη μια φορά στους δρόμους εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και τα οποία πλήττουν τόσο τις πολύτεκνες όσο και τις τρίτεκνες οικογένειες.

Με τη συνδρομή ζαχαροπλαστείου της πόλης (Το Κάτι Άλλο) μοιράζονταν γλυκά, τα οποία περιείχαν σοκολάτα και ρόδι ως μια ένδειξη συμβολισμού, με τη σοκολάτα να εκφράζει το σκοτεινό μέλλον που επιφυλάσσει η φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης και το ρόδι να συμβολίζει την ελπίδα για το αύριο.   

Υπενθυμίζεται ότι οι Τρίτεκνοι Ξάνθης πραγματοποίησαν αντίστοιχη διαμαρτυρία και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οπότε και επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κο Φώτη Καραλίδη, καταθέτοντάς του τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν αλλά και τη δυσαρέσκεια τους για τα νέα μέτρα, όπως αυτά δρομολογούνται σε βάρος τους.

Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
• Διεκδικούμε την πλήρη οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, χωρίς τον περιορισμό της ηλικίας των τέκνων.
 
• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά ανεξάρτητα απ’ την ηλικία τους, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.
 
• Επαναφορά των μετεγγραφών φοιτητών, διότι με τις σημερινές διατάξεις οι τρίτεκνες οικογένειες αναγκάζονται να συντηρούν 2 και 3 σπίτια όταν τα παιδιά τους σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις.

• Διατήρηση του αφορολόγητου ποσού και προσαύξησή του ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων κάθε οικογένειας