GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Μένουν στον δρόμο” 20 εργαζόμενοι στον Δήμο Ξάνθης - κατάληψη στο γραφείο προσωπικού!

Την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο θα δουν τις επόμενες ημέρες 15-20 εργαζόμενοι του δήμου Ξάνθης οι οποίοι πρόκειται να τεθούν σε καθε...

Την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο θα δουν τις επόμενες ημέρες 15-20 εργαζόμενοι του δήμου Ξάνθης οι οποίοι πρόκειται να τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ώστε σταδιακά να απολυθούν. 

Στο άκουσμα της εξέλιξης αυτοί οι εργαζόμενοι στον δήμο Ξάνθης προχώρησαν το πρωί της Τρίτης σε κατάληψη του γραφείου προσωπικού του δήμου, ώστε να μην αποσταλεί η λίστα με τους υπό εργασιακή εφεδρεία εργαζόμενους, ενώ παράλληλα προγραμματίζουν κατάληψη διαρκείας στο δημαρχιακό μέγαρο από το πρωί της Τετάρτης.

«Ο δήμος Ξάνθης σύμφωνα με το Μνημόνιο 3 βγάζει στον τάκο 15-20 άτομα, οι οποίοι μένουν στον δρόμο μέχρι την Παρασκευή, χωρίς να ξέρουμε εάν αυτοί έχουν οικογένειες, έχουν υποχρεώσεις έχουν παιδία, έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες» σημειώνει η κα Πόπη Τζανόγλου γραμματέας του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης συμπληρώνοντας πως «βρίσκεται υπό κατάληψη το γραφείο προσωπικού και πραγματοποιούμε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου και αύριο προχωράμε στην ολική κατάληψη του δημαρχείου Ξάνθης. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στον δήμο Ξάνθης και όχι σε άλλους δήμους της Π.Ε. Ξάνθης. Ζητάμε την αρωγή των αιρετών γιατί αυτοί είναι οι τελικοί υπογράφοντες των καταστάσεων με τους εργαζόμενους και τους ζητάμε να μην τις υπογράψουν. Εάν δεν υπογράψουν βέβαια είναι παράβαση καθήκοντος».

Μέχρι το τέλος του έτους έχει δρομολογηθεί και η κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων που θα οδηγήσει στην ανεργία περισσότερους εργαζόμενους στον Δήμο, με την κα Τζανόγλου να υπογραμμίζει πως «ελαφρά τη καρδία ψήφισαν το νέο μνημόνιο οι δύο βουλευτές της Ξάνθης κύριοι Κοντός και Σαλτούρος. Εμείς προχωράμε σε κατάληψη διαρκείας. Η μορφή της απεργίας δεν μας διασφαλίζει ότι δεν θα πάει έστω και ένας να στείλει αυτά τα στοιχεία, ενώ με την κατάληψη δεν θα περάσει τίποτα και δεν θα φύγει τίποτα από τον δήμο».

25 εργαζόμενοι σε εφεδρεία σε όλη της Περιφέρεια ΑΜΘ
Το πρόβλημα ωστόσο δεν περιορίζεται στα γεωγραφικά όρια του δήμου Ξάνθης καθώς όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κος Χαράλαμπος Ευστρατίου 25 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ συμπεριλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο και θα δουν την πόρτα της εξόδου άμεσα.

«Αυτή τη στιγμή διαπιστώσαμε ότι γύρω στα 25 άτομα απολύονται και βγαίνουν σε διαθεσιμότητα απ’ όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ για αρχή τουλάχιστον. Από εκεί και μετά περιμένουμε τη διευκρινιστική εγκύκλιο ώστε να δούμε και πιο συγκεκριμένα όλες τις περιπτώσεις» σημειώνει ο κος Ευστρατίου εξηγώντας πως «σε πρώτη φάση λέει το νομοσχέδιο ότι θα βγουν σε διαθεσιμότητα με την προϋπόθεση ότι θα απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες, κάτι που εγώ θεωρώ απίθανο γιατί για κάθε δέκα αποχωρήσεις αναλογεί μια πρόσληψη. Η επόμενη απόλυση ίσως είναι η δικιά μας. Με απολύσεις ανάπτυξη δεν γίνεται. Όταν καταλύουμε τη δημόσια διοίκηση δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη. Δεν υπάρχει μια οικονομοτεχνική μελέτη που να λέει πόσους υπαλλήλους χρειαζόμαστε και σε ποιες υπηρεσίες και ξαφνικά θα απολυθούν υπάλληλοι από υπηρεσίες που είναι νευραλγικές και δεν θα προσληφθούν σε αυτές άλλοι εργαζόμενοι και ως εκ τούτου οι πολίτες δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν σωστά».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης 
Ο    Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού  Ξάνθης ανακοινώνει  ότι σήμερα 13 Νοεμβρίου 2012 προχωρά στον αποκλεισμό και στην κατάληψη του Γραφείου Προσωπικού του Δήμου Ξάνθης και αύριο Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2012 συνεχίζει με την κατάληψη και του Δημαρχείου Ξάνθης. εκφράζοντας την αντίθεσή του  στις απολύσεις που θα γίνουν σύμφωνα με τον Ν.4093/93 που ψήφισε η τρισάθλια τρικομματική κυβέρνηση.  

Αποφάσισαν χιλιάδες απολύσεις στους ΟΤΑ και το Δημόσιο, φαινόμενο που θα ενταθεί με την εφαρμογή της ¨Οικονομικής Επιτροπείας ¨ στους Δήμους, που θα επιφέρει την πλήρη κατάρρευση του θεσμού, νέες απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις και νέους φόρους στους πολίτες. Θα γίνουμε ο εφιάλτης τους σε κάθε χώρο εργασίας σε κάθε Δήμο. Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση εργαζομένου.


Σε κάθε Δήμο οι Σύλλογοι και όλοι οι εργαζόμενοι, παρεμβαίνουν ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση μη αποστολής οποιουδήποτε στοιχείου στην κατεύθυνση της απόλυσης συναδέλφων.
    

Για  το λόγο αυτό κάνουμε γνωστό στο κοινό της Ξάνθης ότι την Τρίτη 13 Νοεμβρίου θα παραμείνει υπό κατάληψη το Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Ξάνθης  και Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012  θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δημαρχιακού Μεγάρου λόγω κατάληψης.
ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012