GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χωρίς βιβλία τα σχολεία της Ξάνθης

-Χωρίς βιβλία παραμένει ένα μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων της Ξάνθης, με πολλούς εκπαιδευτικούς να αδυνατούν να προβούν ακόμη και στην έ...

-Χωρίς βιβλία παραμένει ένα μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων της Ξάνθης, με πολλούς εκπαιδευτικούς να αδυνατούν να προβούν ακόμη και στην έκδοση φωτοτυπιών. 

-Έχουν μοιραστεί λιγότερα από τα μισά βιβλία, περίπου 40-45%

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης κος Δημήτρης Ντούμος, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας για εφοδιασμό των σχολικών μονάδων με βιβλία μέχρι τα Χριστούγεννα, ο ίδιος παρουσιάζεται ιδιαίτερα επιφυλακτικός, καθώς αξιολογεί πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. «Κανένας δεν πιστεύει ότι θα έρθουν μέχρι τα Χριστούγεννα τα βιβλία. Το αποτέλεσμα είναι οικτρό για την εκπαίδευση, βιάζεται η δημόσια εκπαίδευση» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Παράλληλα ο κος Ντούμος σημειώνει πως «μέχρι και σήμερα βλέπουμε ότι γίνονται προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλύψουν τα κενά. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός, γίνονται όλα στο πόδι και υπάρχει ένας ερασιτεχνισμός από πλευράς υπουργείου παιδείας». Εκτός των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και βιβλία, οι σχολικές μονάδες της Ξάνθης αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα αναλώσιμα υλικά, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκπαιδευτικών μονάδων που δεν μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση φωτοτυπιών. 

«Μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τη θέρμανση. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τον ηλεκτρισμό και το νερό. Μένει να δούμε βέβαια πως θα πάνε τα πράγματα μετά τα Χριστούγεννα» συμπληρώνει χαρακτηριστικά ο κος Ντούμος. Ο ίδιος μάλιστα αποδίδει τη δυσλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων στην έλλειψη ειλικρίνειας από πλευράς πολιτικών, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «οι πολιτικοί χάσανε την εμπιστοσύνη των λαών θέλοντας να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αγορών».

Δεν υπάρχουν σχόλια