Με εορταστικό ωράριο θα λειτουργούν από την προσεχή Κυριακή 13 Απριλίου τα εμπορικά καταστήματα της Αλεξανδρούπολης ενώ πρεμιέρα κάνει από σ...
Με εορταστικό ωράριο θα λειτουργούν από την προσεχή Κυριακή 13 Απριλίου τα εμπορικά καταστήματα της Αλεξανδρούπολης ενώ πρεμιέρα κάνει από σήμερα Δευτέρα (7/4) και το «Καλάθι του Πάσχα» στα σούπερ μάρκετ.
Ο εμπορικός κόσμος ποντάρει στην πασχαλινή περίοδο και την παραδοσιακά αυξημένη κίνηση στην αγορά, προκειμένου να τονωθούν τα έσοδα στα ταμεία των επιχειρήσεων την ίδια στιγμή που το πρώτο τρίμηνο του έτους το λιανεμπόριο κινήθηκε σε «ρηχά νερά», σύμφωνα με στελέχη της αγοράς.
Το Σάββατο μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, με ανάρτηση του στο Facebook ζήτησε από την κυβέρνηση να καταβληθούν, οι συντάξεις και τα επιδόματα του Απριλίου κατ’ εξαίρεση νωρίτερα, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα η αγορά. «Η έγκαιρη καταβολή των χρημάτων θα ενισχύσει την κατανάλωση και θα βοηθήσει στην τόνωση της αγοράς» υπογραμμίζει. Ώθηση στην αγοραστική κίνηση περιμένουν και από την καταβολή του Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Την ίδια στιγμή πάντως οι προσδοκίες των εμπόρων, παραμένουν συγκρατημένες καθώς οι καταναλωτές λόγω της ακρίβειας των τελευταίων ετών εμφανίζονται προσεκτικοί στις αγορές τους, στρέφονται κυρίως σε όσα έχουν πραγματικά ανάγκη και αποφεύγουν τις «αυθόρμητες κινήσεις.
Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν και την Κυριακή 13 Απριλίου.
Πρεμιέρα για το «Καλάθι του Πάσχα»
Με βάση την απόφαση που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες μέρες σε ΦΕΚ από το υπουργείο Ανάπτυξης, το «Καλάθι του Πάσχα» θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 7 Απριλίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου. Και τη φετινή χρονιά θα περιλαμβάνει: αρνί, κατσίκι τσουρέκια και πασχαλινά σοκολατένια αυγά.
Εντατικοί αναμένονται παράλληλα οι έλεγχοι στην αγορά, από τις αρμόδιες αρχές των Υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης. Τόσο στο στάδιο της χονδρεμπορικής όσο και της λιανικής πώλησης, με στόχο την τήρηση του προβλεπόμενου ποσοστού κέρδους και την αποτροπή στρεβλώσεων στην αγορά, όπως προανήγγειλαν οι υπουργοί κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και κ. Κώστας Τσιάρας κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησαν πριν από λίγες μέρες ενόψει της πασχαλινής περιόδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια