GRID_STYLE
TRUE
Σάββατο,3 Μάιος

Classic Header

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

Big Charlie Ξάνθη

Από σήμερα τα Τέλη Κυκλοφορίας με τον μήνα

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες επιβατικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα με τη χρήση των κωδικών Tax...


Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες επιβατικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα με τη χρήση των κωδικών Taxis, συμπληρώνοντας τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Προϋπόθεση για να πάρουν πίσω τις πινακίδες είναι το όχημα να είναι ασφαλισμένο και να καταβάλουν το ποσό των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο διάστημα που θέλουν να κυκλοφορήσουν το όχημα το οποίο υπολογίζεται με δωδεκατημόρια. Δηλαδή για ένα μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των ετήσιων τελών που αντιστοιχούν στο όχημα τους για 2 μήνες τα 2/12 για 6 μήνες τα 6/12 κ.ο.κ .

Για παράδειγμα ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με ετήσια τέλη 265 ευρώ που θέλει να επανακυκλοφορήσει το όχημα του για δύο μήνες θα κληθεί να πληρώσει 44 ευρώ (2/12 του ποσού) και για 6 μήνες 132,5 ευρώ (6/12). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι:

  • Το ελάχιστο διάστημα άρσης ακινησίας είναι ο μήνας, πράγμα που σημαίνει ότι στη περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για 20 ημέρες θα πληρώσει το 1/12 των τελών.
  • Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους.
  • Με τη λήξη του διαστήματος κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί τα τέλη, το όχημα θα τίθεται αυτομάτως σε ακινησία από την ΑΑΔΕ μετά την παρέλευση της περιόδου κυκλοφορίας, για την οποία έχουν καταβληθεί τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας.
  • Αν κατά τη διάρκεια της άρσης ακινησίας με αναλογικά τέλη, το όχημα πουληθεί ή διαγραφεί οριστικά λόγω εξαγωγής, οφείλονται ολόκληρα τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Αναλογικά τέλη που έχουν καταβληθεί χωρίς να έχει προχωρήσει η άρση της ακινησίας εντός του ίδιου έτους δεν επιστρέφονται.
  • Σε περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας εντός του έτους, καταβάλλονται αναλογικά τέλη για τους μήνες έως τη λήξη του έτους εντός 15 ημερών από την ημερομηνία που έπαυσε η αναγκαστική ακινησία. Αν δεν καταβληθούν εμπροθέσμως τα τέλη, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετησίων τελών κυκλοφορίας.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτρο της πληρωμής τελών κυκλοφορίας με το μήνα μονιμοποιείται και έτσι από την 1η Απριλίου κάθε έτους θα δίδεται η δυνατότητα άρσης ακινησίας των οχημάτων με την καταβολή τελών ανάλογα με το διάστημα που θα κυκλοφορεί το όχημα.

Εrtnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πωλείται επιχείρηση Ραδιοφωνικού Σταθμού σε Ξανθη και αλεξα...

ΞΑΝΘΗ: Αναστολή λειτουργίας του Υποκαταστήματος του Κτηματολ...

Έκδοση Ταυτοπροσωπίας μέσω ΚΕΠ για τις εξετάσεις εισαγωγής σ...

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της κατασκοπείας: Ο ελαιοχρωματιστής ...

Νόσος Αλτσχάιμερ: Ο θαυματουργός καφές που μειώνει τον κίνδυ...

Δημιουργία γραφείου αποτυπώματος άνθρακα στην Περιφέρεια Αν....

ΞΑΝΘΗ: Ανακαινισμένα και πλήρως εκσυγχρονισμένα τα ΚΕΠ του Δ...

Το 4ο ΓΕΛ Ξάνθης στα πλαίσια των Γιορτών Νεολαίας παρουσιάζε...

Τον Οκτώβριο η επαναλειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης

Ποταμός Άρδας: Συμφωνία Ελλάδας–Βουλγαρίας για το νερό