GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η τουριστική… “ανάπτυξη” στην Ξάνθη, κλείνει ξενοδοχεία!

Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, δεν είναι τρία… Το ένα μετά το άλλο, έκλεισαν την τελευταία δεκαετία τα ξενοδοχεία της Ξάνθης, με αποτέλεσμα έ...


Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, δεν είναι τρία… Το ένα μετά το άλλο, έκλεισαν την τελευταία δεκαετία τα ξενοδοχεία της Ξάνθης, με αποτέλεσμα ένας ολόκληρος νομός, με δύο κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς (Καρναβάλι – Γιορτές Παλιάς Πόλης), να διαθέτει μόλις τρία ξενοδοχεία ουσιαστικά!

Βεβαίως υπάρχουν και άλλα καταλύματα, κατώτερων κατηγοριών, όπως και πολλά άλλου τύπου τουριστικών καταλυμάτων, που όμως δεν ικανοποιούν ούτε το 20% μιας τουριστικής δυναμικής που έχει ανάγκη ο νομός Ξάνθης.

Σχεδόν όλα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία στις εκδρομές που διοργανώνουν είτε απο εντός Ελλάδας είτε απο εκτός, κλείνουν διαμονές σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα και αυτό μπορεί κάλλιστα να το διαπιστώσει όποιος θέλει απο τις διαφημιστικές καμπάνιες τους.

Απο το 2010 μέχρι σήμερα έχουν βάλει “λουκέτο” τα ξενοδοχεία: “Δημόκριτος”, “1000 χρώματα”, “Νατάσσα”, “Σίσσυ”, “Φιλοξένεια”, “Ελισώ” και μόλις πρόσφατα το ξενοδοχείο “Ελενα”.

Διατηρούνται προς το παρόν τα ξενοδοχεία “Ζ – ΠΑΛΛΑΣ” και “ΝΕΣΤΟΣ”, όπως και το “ΞΑΝΘΙΠΠΕΙΟΝ”.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ξενοδοχείο “Έλενα” θα μετατραπεί σε “Ιδιωτική Φοιτητική Εστία”, ενώ το ξενοδοχείο “Νατάσσα” περιήλθε τελικά σε εταιρεία συμφερόντων τούρκου υπήκοου ο οποίος ίσως το λειτουργήσει ως ξενοδοχείο ίσως το μετατρέψει και σε άλλη δομή.

Τα υπόλοιπα καταλύματα, βρίσκονται κυρίως στην περιφέρεια του Νομού, ενώ και τα Airbnb έχουν κατακόρυφη αύξηση.

Σε κάθε περίπτωση, η Ξάνθη περνά μία απο τις πιο “μαύρες περιόδους” της, τόσο σε οικονομικό – κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης, σε αντιδιαστολή με το “προϊόν” που διαθέτει για προσέλκυση τουρισμού και είναι η Παλιά Πόλη, η Λίμνη Βιστωνίδα, το οικοσύστημα γύρω απο τον Νέστο Ποταμό, ο Ορεινός Ογκος και τα υπέροχα γραφικά χωριά του και τόσα άλλα…

Ποιος όμως έχει πρόθεση να τα αξιοποιήσει όλα αυτά;

Σίγουρα όχι όσοι διετέλεσαν και βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης μέχρι και σήμερα και απο “Κυρά της Θράκης” την κατάντησαν “κυράτσα…”! 

Δεν υπάρχουν σχόλια