GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΠOEΔHN: Απεργία στις 20 Νοεμβρίου και στάση εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου για τους συμβασιούχους

Η ΠΟΕΔΗΝ, μέσω της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της, ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσης που θα υλοποιηθεί μέχρι τον Δεκέμβριο. Στην ανακοίνωσ...


Η ΠΟΕΔΗΝ, μέσω της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της, ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσης που θα υλοποιηθεί μέχρι τον Δεκέμβριο. Στην ανακοίνωσή της, επισημαίνεται η διοργάνωση μιας μεγάλης 24ωρης πανεργατικής κινητοποίησης, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, με τη συμμετοχή των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2024, η ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει ημέρα δράσης αφιερωμένη στους συμβασιούχους όλων των κατηγοριών που εργάζονται στη Δημόσια Υγεία, στο ΕΚΑΒ και στην πρόνοια. Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας, θα υπάρξει Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00. Στην Αττική, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν στις 13:00 έξω από το Υπουργείο Υγείας. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στα Νοσοκομεία ή στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), ανάλογα με τις αποφάσεις των τοπικών Σωματείων.

Αίτημα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία. Αυτονόητο είναι ότι όλοι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σε συντονισμό με τα Σωματεία των Προνοιακών Μονάδων θα πραγματοποιηθεί αγωνιστική κινητοποίηση και συγκέντρωση στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την ανάδειξη της τραγικής υποστελέχωσης των μονάδων, τις απολύσεις συμβασιούχων, τα κτιριακά προβλήματα των Μονάδων Πρόνοιας, την καθυστέρηση στη ρύθμιση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας κ.α.

Ενισχύουμε και στηρίζουμε τοπικές μορφές δράσεις των Σωματείων για την ανάδειξη των προβλημάτων υγειονομικών και προνοιακών μονάδων. Εξουσιοδότηση Εκτελεστικής Επιτροπής. Συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου το πρώτο 15πενθήμερο του Ιανουαρίου 2025».

Δεν υπάρχουν σχόλια