GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γέφυρα Καβάλας: Περιμένοντας περισσότερο κι από το Game of Thrones!

Κάποτε ήταν μια γέφυρα…….


Κάποτε ήταν μια γέφυρα…….

Τώρα είναι ένα έργο που ανήκει περισσότερο στη σφαίρα του μύθου παρά της πραγματικότητας. Μιλάμε, φυσικά, για τη γέφυρα της Καβάλας, η οποία, σχεδόν 6 χρόνια μετά την κατάρρευσή της, παραμένει «εκτός λειτουργίας» και έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας – και όχι, δεν μιλάμε για σύνδεση.

Από το 2018, όταν η γέφυρα κατέρρευσε εντυπωσιακά, έχουμε δει λίγο απ’ όλα: υποσχέσεις, συζητήσεις, αόριστα χρονοδιαγράμματα, ακόμα και τα… άστρα να μην ευθυγραμμίζονται σωστά. Ίσως φταίει η γραφειοκρατία, ίσως φταίνε οι καθυστερήσεις στα έργα, ίσως οι πολιτικές σκοπιμότητες. Ίσως, απλώς, η γέφυρα αποφάσισε να γίνει αστικός μύθος και δεν σκοπεύει να χτιστεί ποτέ. Στην Καβάλα, η κατάσταση έχει γίνει ένα είδος καφενειακής συζήτησης, με τους κατοίκους να αναρωτιούνται πότε και αν θα δουν επιτέλους το αγαπημένο τους τοπόσημο να ξανασηκώνεται.

Κάτοικοι και επισκέπτες της Καβάλας μπορούν πλέον να κάνουν τουριστική ξενάγηση στην «πρώην» γέφυρα, να συζητούν για το αν είναι θέμα χρόνου ή θέμα αιώνα η αποκατάστασή της, και να συγκρίνουν την αναμονή με μεγάλες πολιτιστικές καθυστερήσεις, όπως η τελευταία σεζόν του Game of Thrones (που τουλάχιστον ολοκληρώθηκε). Αν μη τι άλλο, το σίγουρο είναι ότι η γέφυρα της Καβάλας έχει γίνει ο ορισμός του «θα γίνει κάποια στιγμή», με τα έργα να μοιάζουν σαν την αόρατη αναβάθμιση της καθημερινής μας ζωής.

Για όσους έχουν κουραστεί από τις παρακάμψεις και την καθημερινή ταλαιπωρία, ένα είναι σίγουρο: η γέφυρα της Καβάλας δεν είναι απλώς ένα κατασκευαστικό έργο. Είναι πλέον ένα κοινωνικό φαινόμενο – η επιτομή της ελληνικής γραφειοκρατίας και το μνημείο της υπομονής. Όσοι τολμούν να διασχίσουν τα σημεία παράκαμψης θυμούνται με νοσταλγία τις εποχές που η γέφυρα ήταν ακόμη όρθια και λειτουργούσε κανονικά, και, φυσικά, δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν αστεία μεταξύ τους σχετικά με την κατάσταση.

Αναρωτιούνται συχνά πώς θα ήταν αν η γέφυρα έπαιρνε και αυτή μέρος σε κάποιο reality show – ποιος θα ήταν ο πρωταγωνιστής;

Και μέχρι να δούμε ξανά τσιμέντο να ρέει στις βάσεις της γέφυρας, οι κάτοικοι θα συνεχίσουν να περνούν τις παρακάμψεις, να αστειεύονται με το γιοφύρι και – φυσικά – να περιμένουν.

  • Υπομονή, λοιπόν!
  • Ίσως τη δούμε έτοιμη πριν την κυκλοφορία του επόμενου βιβλίου του George R.R. Martin.
  • Ίσως………..

Δεν υπάρχουν σχόλια