GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Αλεξανδρούπολη με τον FSRU αλλάζει τη γεωγραφία της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα είχε επισκεφθεί πολλές φορές την Αλεξανδρούπολη, ...


Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα είχε επισκεφθεί πολλές φορές την Αλεξανδρούπολη, αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή με την εμπορική λειτουργία του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU), υπογραμμίζοντας την κομβική σημασία του πρότζεκτ. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων  σημείωσε «Βλέπουμε την Αλεξανδρούπολη (σ.σ. τον FSRU) ως ένα μετασχηματιστικό έργο που αλλάζει ήδη τη γεωγραφία της ενεργειακής ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια και πέραν αυτών».

Αυτό, όπως είπε, αντικατοπτρίζεται στην παρουσία του υπουργού Ενέργειας της Βουλγαρίας στην Αθήνα (σ.σ. στο REPowerEU) και τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στο έργο, αλλά και στο γεγονός ότι η σερβική κυβέρνηση, όπως είπε, προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση από μία μόνο χώρα σε ό,τι αφορά την ενέργεια και να οικοδομήσει συνθήκες ενεργειακής ανεξαρτησίας. Καθώς και στην παρουσία τόσο του ίδιου του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και των (τότε) πρωθυπουργών της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας, μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στα εγκαίνια του έργου, το 2022, που ήταν και μία από τις δικές του τελευταίες ενέργειες ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Αυτή η εικόνα «αποτυπώνει αυτό το περιφερειακό όραμα», σημείωσε ο κ. Πάιατ, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για την προοπτική να γίνουν ακόμα περισσότερα στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια