GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καιρός: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχ...


Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη και από το μεσημέρι και στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά στα κεντρικά και τα νότια 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής χώρας θα είναι σημαντική. Θα φτάσει στα βόρεια και τη Θεσσαλία τους 19 με 21 βαθμούς, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τους 22 με 24 βαθμούς, στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 24 με 26 και τοπικά τους 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

«Φρούδες ελπίδες οι βροχές και τα χιόνια»

Αλλαγή χωρίς βροχές, αλλά με ισχυρούς βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 με 6 βαθμούς, θα έχουμε τις επόμενες ημέρες. Ειδικά την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Αιγαίο σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, θα έχουμε πολλά μποφόρ.

«Φρούδες ελπίδες οι βροχές και τα χιόνια. Το μόνο στάνταρ, η πτώση της θερμοκρασίας και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κολυδάς.

«Οι βροχές πολύ λίγες και τα χιόνια για τα οποία αναφερόμαστε μόλις χθες, σχεδόν ανύπαρκτα (ακόμη και στο Καιμακτσαλάν), καθώς απουσιάζει ο πολυπόθητος υετός και γι’ αυτό θα σημειωθούν μόνο στις κορυφές των βουνών (πάνω απο τα 2.000μ)» πρόσθεσε.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κολυδά:

«ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ – ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑΝΤΑΡ, Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ

Η πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 με 6 βαθμούς τις επόμενες ημέρες και οι ενισχυμένοι βοριάδες την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Αιγαίο θα αποτελούν τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού.

Οι βροχές πολύ λίγες και τα χιόνια για τα οποία αναφερόμαστε μόλις χθες, σχεδόν ανύπαρκτα (ακόμη και στο Καιμακτσαλάν), καθώς απουσιάζει ο πολυπότητος υετός και γιαυτό θα σημειωθούν μόνο στις κορυφές των βουνών (πάνω απο τα 2000μ)

Αντίθετα στην Ιταλία τα φαινόμενα θα είναι πολλά και τοπικά έντονα , αλλά δεν έχουν τη δυναμική να κινηθούν ανατολικότερα για να μας επηρεάσουν».

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-10-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-10-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-10-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21-10-2024

Δεν υπάρχουν σχόλια