GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χωρίς εντάσεις κύλησε η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου Ξάνθης

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, σύμφωνα με τις οικίες διατά...


Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, σύμφωνα με τις οικίες διατάξεις

Το γενικώς καλό κλίμα επέτρεψε στους παρευρισκόμενους να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα που υποβλήθηκαν προς απάντηση και αφορούσαν στην έκδοση αδειών για τα τραπεζοκαθίσματα εκ μέρους του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μανώλη Φανουράκη και την καθημερινότητα του πολίτη στον Δήμο εκ μέρους του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΜΠΡΟΣΤΑ” Σάββα Μελισσόπουλου.

Ο κ. Φανουράκης έθεσε το θέμα της πρωτοφανούς καθυστέρησης έκδοσης των αδειών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων προς τους επαγγελματίες για το 2024 και ζήτησε από τη δημοτική αρχή σαφείς απαντήσεις και άμεση λύση του προβλήματος που έχει προκύψει.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στράτος Κοντός έλαβε τον λόγο και ενημέρωσε το σώμα πως όντως κατέστη σαφής η δυσλειτουργία με το θέμα έκδοσης αδειών για τα τραπεζοκαθίσματα που δημιουργούσε θέματα τόσο στους επαγγελματίες που δεν είχαν την ανάλογη άδεια να δουλέψουν εύρυθμα αλλά και στον Δήμο αφού όλες οι καταγγελίες κατέληγαν σε αυτόν.

Το θέμα θα ρυθμιστεί και θα τακτοποιηθεί άμεσα και μέχρι να τροποποιηθεί η κανονιστική που είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, αλλάζει η διαδικασία έκδοσης και ανανέωσης των νέων αδειών.

Όπως εξήγησε ο κ. Κοντός, το όλο θέμα είναι δομημένο έτσι που αφορά παρελθόντα έτη με άλλες ανάγκες και παράλληλα σημείωσε πως έχει ξεκινήσει η τοπογραφική αποτύπωση με στόχο την ανανέωση της κανονιστικής ενώ παράλληλα επεσήμανε πως μόλις έγινε αντιληπτό ότι η υπηρεσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον όγκο και στον φόρτο εργασίας για να εκδώσει τις άδειες, απλοποιήθηκε η διαδικασία, για να μην προκύψει στο μέλλον παρόμοιο πρόβλημα.

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο κ. Σάββας Μελισσόπουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΜΠΡΟΣΤΑ” και έθεσε μια σειρά από σημαντικά προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων και απαιτούν άμεσες λύσεις, όπως τη διαχείριση των απορριμμάτων, τα αδέσποτα, την προσβασιμότητα στα πεζοδρόμια κά.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης απάντησε πως η διαχείριση των περισσοτέρων θεμάτων – προβλημάτων καθημερινότητας των δημοτών δρομολογούνται μέσω έργων που εντάσσονται σε διάφορα προγράμματα με τα περισσότερα από αυτά να είναι ενταγμένα στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης ενώ σημείωσε πως με την κατάλληλη διαχείριση και την ενεργό συμμετοχή των δημοτών, τα καθημερινά ζητήματα αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά, ενισχύοντας τη συνεργασία και την ποιότητα ζωής στην τοπική κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τη γενικά συναινετική διάθεση, δεν έλειψαν οι ερωτήσεις και οι επισημάνσεις από δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι εξέφρασαν ανησυχίες για συγκεκριμένα ζητήματα. Ωστόσο, οι απαντήσεις δόθηκαν με διάθεση συνεργασίας, ενώ η συζήτηση διατήρησε τον ήπιο τόνο, γεγονός που συντέλεσε στην αποφυγή εντάσεων. Η συνεδρίαση επισφραγίστηκε με τη δέσμευση της δημοτικής αρχής για περαιτέρω διάλογο και τη συνεχή ενημέρωση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια