GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η περίοδος του Κορονοϊού που άλλαξε τη ζωή μας πέρασε και όλοι ευχόμαστε όμοιά της να μην ζήσουμε και πάλι.

Θεωρούμε όμως υποχρέωση, τόσο των επαγγελματιών όσο και των αρχών, να τηρούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα προβλεπόμενα για να επιστρέψουμε ...

  • Θεωρούμε όμως υποχρέωση, τόσο των επαγγελματιών όσο και των αρχών, να τηρούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα προβλεπόμενα για να επιστρέψουμε σε μια καθημερινότητα. 
  • Αναφερόμαστε στην περίπτωση των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

  Μέγας σάλος έχει ξεσπάσει στην Ξάνθη το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και λέμε πως έχει ξεσπάσει μέγας σάλος, γιατί είδαμε τον Δήμο με φορτηγάκι να μαζεύει τραπεζοκαθίσματα από πεζοδρόμια, δρομάκια και πεζόδρομους αλλά και να επιβάλλονται πρόστιμα.

Βέβαια τα πράγματα όπως ακούγονται φωτογραφίζουν την Αστυνομία σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Είναι υποχρέωση του Δήμου να ελέγχει τα τραπεζοκαθίσματα όπως και της Αστυνομίας να ελέγχει την τήρηση του νόμου και των προβλεπόμενων αυτού, όπως επίσης είναι υποχρέωση και των επαγγελματιών να τηρούν τους νόμους και να είναι σωστοί απέναντι στις υποχρεώσεις τους.

Στο δια ταύτα τώρα να περάσουμε και να αναφέρουμε πως δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να μην προχωρά γρήγορα την διαδικασία έκδοσης αδειών για τραπεζοκαθίσματα και να ταλαιπωρούνται εξαιτίας αυτού οι επαγγελματίες που είναι αναγκασμένοι να τα αναπτύξουν για να μπορέσουν να επιβιώσουν, μιας και σε πολλά μαγαζιά αν δεν υπήρχαν τα έξω τραπεζοκαθίσματα, αυτά θα είχαν κλείσει.

Από την άλλη βέβαια δεν θα πρέπει να ενισχύεται και ο αθέμιτος ανταγωνισμός, μιας και όλοι κάτω από τον ίδιο ουρανό ζούμε και παλεύουμε για τα προς το ζην.

Κάποια στιγμή και θεωρώ πως αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα, Δήμος, Αστυνομία και Επαγγελματίες να λειτουργήσουν ταυτόχρονα έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στο θέμα αυτό και έτσι ο Δήμος να εισπράττει τα έσοδά του εκδίδοντας άμεσα τις άδειες, οι Επαγγελματίες να βγάζουν το μεροκάματό τους χωρίς να παρανομούν και να σέβονται τους υπόλοιπους δημότες οι οποίοι έχουν δικαίωμα στον ελεύθερο χώρο για να περπατήσουν και η αστυνομία να κάνει ανενόχλητη τη δουλειά της ελέγχοντας αυτά που πρέπει, χωρίς όμως να την σταυρώνουν και να αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα κάθε φορά.

 Κάπως έτσι, είμαι σίγουρος πως η Ξάνθη θα μπει σε μια νέα τροχιά προς το καλύτερο

Δεν υπάρχουν σχόλια