GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καιρός: «Καλοκαίρι» για λίγες ώρες ακόμα – Ο «Ωμέγα εμποδιστής» θα φέρει ξαφνικά τον χειμώνα

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις κατά τόπ...


Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Στην Κρήτη λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το πρωί.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 και κατά τόπους στα νότια τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο «Ωμέγα εμποδιστής» φέρνει τσουχτερό κρύο, βοριάδες και ανομβρία

Για πτώση της θερμοκρασίας – κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα – ανομβρία και βοριάδες στο Αιγαίο κάνει λόγο ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, που αποδίδει τις εξελίξεις αυτές τον «Ωμέγα εμποδιστή».

Ειδικότερα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει:

Βροχές προς το Σαββατοκύριακο

Στη συνέχεια, ο μετεωρολόγος αναφέρει πως «ένα βαρομετρικό χαμηλό θα προσπαθήσει από την περιοχή της Ιταλίας να αποδιοργανώσει αυτόν τον αντικυκλώνα και αφού δώσει πολλά και επικίνδυνα νερά στην περιοχή της Ιταλίας, θα απασχολήσει με αρκετά καλές πιθανότητες τη δυτική Ελλάδα.

Το σύστημα κακοκαιρίας που περιγράψαμε στην προηγούμενη παράγραφο, χρειάζεται αρκετή παρακολούθηση μιας και αν καταφέρει να “νικήσει” τον αντικυκλώνα που του κλείνει τον δρόμο, θα φτάσει στη χώρα μας με μεγάλη ενέργεια και αρκετά εμπλουτισμένο με υδρατμούς.

Τέτοιες ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες κατά περίπτωση, οδηγούν τα βαρομετρικά χαμηλά ακόμη και στο να λάβουν τροπικά χαρακτηριστικά.

Αυτό γιατί, “παλεύουν” για μεγάλο χρονικό διάστημα με τους αντικυκλώνες εμποδιστές αλληλεπιδρώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα με πολύ θερμές θάλασσες.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση έτσι. Η εξέλιξη σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από το αν αυτό το χαμηλό καταφέρει να αποδιοργανώσει τον αντικυκλώνα, ή ο αντικυκλώνας το στείλει προς Αφρική μεριά και διαλυθεί εκεί».

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Τρίτη 15 Οκτωβρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-10-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17-10-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-10-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-10-2024

Δεν υπάρχουν σχόλια