GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΣΤΗ ΔΡAΜΑ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ! Στη Ξάνθη μετά τις «εκλογές» άπαντες… άφαντοι & απόντες!

  Στη Δράμα τουλάχιστον κάτι «κινείται» με την ερώτηση που κατέθεσε βουλευτής, καταγγέλλοντας την κατάσταση αποδιάρθρωσης λόγω έλλειψης γιατ...

 


Στη Δράμα τουλάχιστον κάτι «κινείται» με την ερώτηση που κατέθεσε βουλευτής, καταγγέλλοντας την κατάσταση αποδιάρθρωσης λόγω έλλειψης γιατρών & νοσηλευτών.

Σχεδόν κανείς δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και των εργαζομένων στην πρόσφατη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, παρά τις «παραιτήσεις» και «μετακινήσεις» γιατρών!

Κι όμως… Στη Δράμα τουλάχιστον κάτι «κινείται» με την ερώτηση που κατέθεσε Δραμινός βουλευτής, καταγγέλλοντας την κατάσταση αποδιάρθρωσης του εκεί Νοσοκομείου λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών και γι’ αυτό και κάνουμε πρώτο θέμα την ερώτησή του στην «Αδέσμευτη»!

Αφού στη Ξάνθη μετά τις «Δημοτικές εκλογές 2023» που έγινε η συγκέντρωση της Πλατείας και εμφανίστηκε συνοδευόμενος ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός από υποψηφίους του εργαζόμενους και γιατρούς, άπαντες είναι άφαντοι και απόντες!

Αφού σχεδόν κανείς δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και των εργαζομένων στην πρόσφατη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, παρά τις «παραιτήσεις» και «μετακινήσεις» γιατρών!

Εκτός από μας που κάναμε πρωτοσέλιδο και πάλι τα θέματά τους και καταφέραμε να ακυρωθεί τουλάχιστον η μετακίνηση γιατρού στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου!!!

Όταν ακόμη και σήμερα, εκατοντάδες ασθενείς που δεν έχουν να πάνε σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ κλινικές και ΙΔΙΩΤΙΚΑ Νοσοκομεία… τους δίνουν «σειρά» για μετά από 2 και 3 χρόνια το ελάχιστο!

Και ιδού αυτούσια και η ερώτηση Δραμινού βουλευτή:

Θ. Ξανθόπουλος προς Αδ. Γεωργιάδη: Τα ψέματα τελείωσαν -Είναι αδιανόητο το νοσοκομείο Δράμας να είναι σε κατάσταση αποδιάρθρωσης λόγω έλλειψης ιατρών και νοσηλευτών -Οφείλετε, χθες, να δώσετε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις-Νέες υποσχέσεις του υπουργού για επίλυση στο προσεχές μέλλον αλλά και επίθεση κατά ιατρών.

“Τα ψέματα έχουν τελειώσει. Κανείς δεν δικαιούται να αντιμετωπίζει την λειτουργία του νοσοκομείου Δράμας ως διαδικαστικό γεγονός. Ζητώ από σας, χθες, να  επιληφθείτε και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Είναι αδιανόητο ένα νοσοκομείο που αφορά έναν ολόκληρο νομό, να είναι σε κατάσταση πλήρους αποδιάρθρωσης, λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών”.

Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος, κατά την συζήτηση στη Βουλή, της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, σχετικά με την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου και την ανάγκη άμεσης στήριξης και ενίσχυσης του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Ξανθόπουλος περιέγραψε τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που σύμφωνα με την επιστολή των εργαζομένων στο νοσοκομείο  φτάνουν το 50%, σημειώνοντας ότι εκτός από την Παθολογική Κλινική και η ΜΕΘ λειτουργεί με έναν μόνο μόνιμο γιατρό. Και υπογράμμισε: “Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καταλληλότερη συγκυρία. Την περασμένη Παρασκευή υπέβαλε την παραίτηση της η μια και μοναδική παθολόγος και διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής και ακολούθησαν αλυσιδωτές αντιδράσεις, μετά την εντολή της διοίκησης σε άλλες ειδικότητες ιατρών να καλύψουν τις ανάγκες εφημερίας χωρίς να έχουν εκπαιδευτεί για τις συγκεκριμένες θέσεις. Το “εντέλλεσθε” της διοίκησης λειτούργησε ως “τετέλεσται” για το νοσοκομείο. Άλλοι δύο γιατροί παραιτήθηκαν, άλλοι δέκα είναι σε παραίτηση και σήμερα βλέπω ότι και οι ειδικευόμενοι είναι σε καθεστώς παραίτησης”.

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας, είπε ότι έγιναν 14 άγονες προκηρύξεις θέσεων τα τελευταία χρόνια και παρέπεμψε τη λύση στο προσεχές μέλλον, όταν και εάν έχουν θετική κατάληξη οι νέες προκηρύξεις που έχουν γίνει με τα αυξημένα κίνητρα της άγονης περιοχής. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι το νοσοκομείο της Δράμας έχει  προβληματική λειτουργία και για αυτό έγιναν οι εντολές της διοίκησης προς τις άλλες ειδικότητες.  Ο υπουργός έκανε έκκληση στους γιατρούς να  μην παραιτηθούν γιατί θα δημιουργήσουν πρόβλημα όπως είπε και στο νοσοκομείο και την τοπική κοινωνία. Εξαπέλυσε όμως επίθεση εναντίον τους, λέγοντας χαρακτηριστικά:  “Εκβιασμούς το κράτος δεν δέχεται. Η διοίκηση έλαβε αυτή την απόφαση. Κατά τη γνώμη μου με καλόπιστη διάθεση και συνεννόηση  τα προβλήματα μπορούν να λυθούν. Αλλά θα κλείσουμε το νοσοκομείο; Η απειλή είναι εντελώς παράλογη. Με τις νέες προκηρύξεις  οι γιατροί θα παίρνουν 7.200 ευρώ παραπάνω. Κανένας συνδικαλιστής δεν μπορεί να εκβιάσει το κράτος. Την εκλαμβάνω ως κραυγή αγωνίας”.

Ανταπαντώντας ο κ. Ξανθόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων στον υπουργό: “Είναι αληθές ότι όσα έγιναν δεν ήταν αρκετά για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, είναι υποδεέστερα των αναγκών, Εάν δεν αλλάξουν οι προϋποθέσεις απασχόλησης και αμοιβής των γιατρών, όσες προκηρύξεις και αν γίνουν, φοβάμαι ότι θα έχουν ανάλογη τύχη. Το κράτος δεν εκβιάζεται  κ. υπουργέ αλλά ακούει και όταν υπάρχει αυτή η μαζική αντίδραση των γιατρών που αφήνουν μια σιγουριά και μια σταδιοδρομία και λένε ότι φεύγουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο, σημαίνει ότι εσείς τους έχετε εξωθήσει. Οφείλετε άμεσα να κάνετε κάτι,  να δείτε σε βάθος το προβλημα, Είστε εκεί για να δίνετε λύσεις. Αν δεν μπορείτε θα βρεθεί άλλος. Περιμένουμε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στο πρόβλημα που σοβεί  εδώ και πολλά χρόνια στο νοσοκομείο της Δράμας”

09-10-2024

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Νοσοκομείο Δράμας: Ομαδική παραίτηση 12 γιατρών

-Εξαναγκάζονται σε αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας!

Χωρίς νοσοκομείο κινδυνεύει να μείνει η Δράμα μετά την ομαδική παραίτηση 12 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που κλήθηκαν να εκτελούν και… χρέη παθολόγου, για να καλύψουν τα κενά στην Παθολογική Κλινική αφού λίγες μέρες πριν παραιτήθηκε η Διευθύντρια της Κλινικής, η τελευταία παθολόγος που είχε απομείνει.

Ενώ μέχρι πρότινος το νοσοκομείο λειτουργούσε με δύο παθολόγους, η πρώτη παραιτήθηκε πριν από μια εβδομάδα ενώ την Πέμπτη υπέβαλε την παραίτησή της και η Διευθύντρια. Μία μέρα αργότερα, η διοίκηση έστειλε «εντέλλεσθε» σε 12 γιατρούς του Παθολογικού τομέα, νεφρολόγους, καρδιολόγους και πνευμονολόγους, σύμφωνα με το οποίο στις εφημερίες τους θα εκτελούν και καθήκοντα παθολόγου στο Τμήμα Επειγόντων για να… μπαλώσουν την έλλειψη παθολόγων. Οι γιατροί του νοσοκομείου εξηγούν στο Thesstoday.gr ότι η εφαρμογή αυτών των εκτάκτων συνθηκών πολέμου εν καιρώ ειρήνης αποτελεί αντιποίηση ιατρικής ιδιότητας και τονίζουν πως εφόσον παραιτηθούν, υπάρχει ο κίνδυνος η Δράμα των 130.000 κατοίκων να μείνει χωρίς νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια