GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Για το πολύ οξυμένο ζήτημα της φοιτητικής στέγης στην Ξάνθη

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΑΦΗΝΟΥΝ 80 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ! Η κατάσταση που επικρ...


ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΦΗΝΟΥΝ 80 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!

Η κατάσταση που επικρατεί στην Ξάνθη με το ζήτημα της στέγασης έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πάνω από 500 πρωτοετείς φοιτητές υποδέχτηκε φέτος η πολυτεχνική της Ξάνθης, για τους οποίους όμως από ότι φαίνεται το ΔΠΘ δεν μπορεί να διαθέσει τίποτα, παρά μόνο να τους γεμίσει με άγχος και ανασφάλεια για το πως θα τα βγάλουν πέρα με τις σπουδές τους. 

Εδώ και μέρες η πρυτανεία και οι φοιτητική μέριμνα παίζουν κρυφτό χωρίς να δίνουν σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που τους θέτουμε, χωρίς να έχουν πάρει απολύτως κανένα μέτρο,  επιβεβαιώνοντας ότι όλα είναι στον αέρα.

Συγκεκριμένα: 

Ενώ μας έχουν ενημερώσει ότι 40 φοιτητές ( στην πλειοψηφία τους 1οετείς) έχουν κάνει αίτηση και πληρούν τα κριτήρια εισδοχής, δεν έχει δοθεί δωμάτιο σε κανέναν, κανένας δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για το τι πρόκειται να γίνει. 

Η ανησυχία μας μεγαλώνει ακόμα περισσότερο αφού προφορικά έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι "ελπίζουν" να τους παραχωρήσουν τα δωμάτια την άνοιξη του 2025! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συμφοιτητές μας να νοικιάζουν πανάκριβα δωμάτια σε ξενοδοχεία μέχρι να δούνε τι θα γίνει και άλλοι να σκέφτονται ακόμα και να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους γιατί δεν μπορούν να σηκώσουν το δυσβάσταχτο βάρος. 

Την ίδια στιγμή πάνω από 40 εστιακοί φοιτητές που μένουν στο κτήριο Α1 καλούνται να φύγουν από το δωμάτιο τους για να πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση, χωρίς ωστόσο να είναι προσδιορισμένο το που θα πάνε και χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση. Μάλιστα, το πανεπιστήμιο έφτασε στο σημείο να απειλεί με μέιλ πως θα κόψει ρεύμα, νερό και ίντερνετ στο κτήριο, κάτι το οποίο αποτράπηκε μέσα από την παρέμβαση του συλλόγου μας.

Ως σύλλογος λέμε ξεκάθαρα: 

Όλοι μαζί αντιμετωπίσαμε το άγχος των πανελληνίων και τον οικονομικό βραχνά που μάτωσε τις οικογένειες μας.

Όλοι μαζί κάναμε όνειρα για να καταφέρουμε να μπούμε στο πανεπιστήμιο και να μάθουμε ολοκληρωμένα το αντικείμενο της επιλογής μας.

Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας χωρίς εμπόδια.

Η ΑΔΙΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Υ/Γ: Έτσι κατανοεί η πρυτανεία την αναβάθμιση που μετά από τόσες γιορτές και φιέστες για τα 50 χρόνια του ΔΠΘ 80 συμφοιτητές μας πετιούνται στο δρόμο;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

Να πάρει μέτρα ΤΩΡΑ το ΔΠΘ για να στεγαστούν και οι 40 δικαιούχοι ΑΜΕΣΑ

Να δοθούν αξιοπρεπή, βιώσιμα δωμάτια στους υπόλοιπους φοιτητές/τριες 

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

Παρέμβαση στην κοσμητεία την Τρίτη 29/10 στις 13:00.

Παρέμβαση στο περιφερειακό συμβούλιο που θα ζητηθεί το ζήτημα της στέγης, την Τετάρτη 30/10.

Ενημέρωση- εξόρμηση σε όλη την πόλη της Ξάνθης για να γίνει παντού γνωστό το θέμα την Πέμπτη 31/10.

Στοιχεία επικοινωνίας: syllogos.oikotrofwn.xanthis@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια