GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιατί πήγε στην Αδριανούπολη ο Μουσταφά Τράμπα;

*Ρεπορτάζ: Νίκος Αρβανίτης Πραγματοποιήθηκε στην Αδριανούπολη η προαναγγελθείσα ομιλία του παραθρησκευτικού παρακρατικού και παρανόμως φέρον...


*Ρεπορτάζ: Νίκος Αρβανίτης

Πραγματοποιήθηκε στην Αδριανούπολη η προαναγγελθείσα ομιλία του παραθρησκευτικού παρακρατικού και παρανόμως φέροντος τον τίτλο του ψευδομουφτή κ. Μουσταφά Τράμπα , ενώπιον ενός “σίγουρου” και “προστατευμένου” ακροατηρίου στο αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής.

Ο Μουσταφά Τράμπα, διετύπωσε μία σειρά παραδοξολογιών που σκοπίμως διαστρεβλώνουν την ουσία των όσων συμβαίνουν στην Ελληνική Θράκη. Αναφέρουμε τα πλέον κύρια σημεία:

1. Στην Ελλάδα υπάρχει τουρκικός πληθυσμός 100-120.000 Τούρκων εντός των ορίων που έθεσε η Συνθήκη της Λωζάνης, οι οποίοι δίνόυν αγώνες  για την προστασία της γλώσσας, της θρησκείας και της πολιτιστικής τους κληρονομιάς στην περιοχή αυτή,  καθώς το ελληνικό κράτος δημιουργεί δυσκολίες ιδιαίτερα στην προστασία της γλώσσας.

2. Οι Τούρκοι που ζουν στη Δυτική Θράκη αντιμετωπίζουν σοβαρούς περιορισμούς στη γλώσσα και τη θρησκευτική ελευθερία τους και η Ελλάδα εφαρμόζει πολιτικές που στοχεύουν να κάνουν τους ανθρώπους να ξεχάσουν τα τουρκικά.

3. Η Ελλάδα προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν την τουρκική γλώσσα στη Δυτική Θράκη. «Αν χάσετε τη γλώσσα σας, δεν μπορείτε να μεταδώσετε τις εθνικές και θρησκευτικές σας αξίες στις μελλοντικές γενιές», είπε ο Τράμπα, προσθέτοντας ότι με την εξαφάνιση της γλώσσας, υπάρχει κίνδυνος να χάσετε και άλλες βασικές αξίες.

4. Τα παιδιά των Τούρκων που πηγαίνουν στα ελληνικά σχολεία ξεχνούν με τον καιρό τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους, και πρόκειται για συνειδητή επιλογή του ελληνικού κράτους.

5. Η Ελλάδα κλείνει τα σχολεία της τουρκικής μειονότητας με το πρόσχημα του αριθμού των μαθητών και  με το κλείσιμο αυτών των σχολείων, οι μειονοτικές σχολικές εφορείς εμποδίστηκαν να συνεχίσουν τις πολιτιστικές και γλωσσικές τους δραστηριότητες.

6. Στα πλαίσια της τακτικής αυτής, το ελληνικό κράτος  αντιμετωπίζει αρνητικά τα αιτήματα να αναβιώσουν τα μνημεία της Οθωμανικής Περιόδους και ν’ανοίξουν για χρήση ως τεμένη. Σύμφωνα με τον Τράμπα αυτό είναι μέρος της πολιτικής που κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν την οθωμανική κληρονομιά και τα τουρκικά ίχνη.

7. Ο Τράμπα τόνισε τη σημασία του αγώνα για την προστασία της γλώσσας, της θρησκείας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της μουσουλμανικής τουρκικής κοινότητας στη Δυτική Θράκη και είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας να μεταφερθούν αυτές οι αξίες στις μελλοντικές γενιές.

Γιατί πήγε ο Μουσταφά Τράμπα στην Αδριανούπολη;

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2012, είχαμε αναφερθεί στην σύσταση μίας νέας υπηρεσίας του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών με έδρα την Αδριανούπολη. Σύμφωνα με τις, τότε, εκτιμήσεις του γράφοντος, επρόκειτο για το νέο διπλωματικό στρατηγείο της Τουρκίας που ως αποστολή είχε τον συντονισμό των κρατικών φορέων που ασχολούνται με τη διείσδυση στα Βαλκάνια.

Επίσης,  από την  Τετάρτη 28/9/2022 ξεκίνησε η λειτουργία του περιφερειακού συντονιστικού παραρτήματος της ΥΤΒ καθιστώντας την Αδριανούπολη, πλέον , ως “Στρατηγείο Ειδικών Επιχειρήσεων Ήπιας Ισχύος” .

Η Αδριανούπολη, μέχρι και σήμερα, αποτελεί τον χώρο συναλλαγών και συνδιαλλαγής τουρκοφρόνων ή/και τουρκοφίλων που πλαισιώνουν την δράση της “υπόγειας διπλωματίας” όπως αυτή που ασκούν οι εκπρόσωποι του πολιτικού ισλάμ, η Ατυπη Συμβουλευτική Επιτροπή, ο Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Δυτικοθρακιωτών στην Κωνσταντινούπολη και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, που κινείται σε διεθνές επίπεδο.

Οι παρακρατικοί και παραθρησκευτικοί υπάλληλοι του τουρκικού προξενείου κ. Μουσταφά Τράμπα και Ιμπραήμ Σερήφ λαμβάνουν , σύμφωνα με πληροφορίες από την Αδριανούπολη, 5.000 ευρώ μηνιαίως “μεικτά” για να επιτελούν το “θεάρεστο έργο” τους στην Θράκη και παραλαμβάνουν τον μισθό τους καθώς και οδηγίες για την προσεχή δράση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια