GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πώς θ’απαντήσει η Αθήνα στην τουρκική προπαγάνδα, με την ταινία του “Σαδίκ”

* Tου Νίκου Αρβανίτη, Δημοσιογράφου – Διεθνολόγου

Απόψε, το παραερντογανικό καθεστώς και το ΑΚΡ αποφάσισαν σε μία καλά προμελετημένη κίνηση να εξαπολύσουν μία ακόμη Ψυχολογική Επιχείρηση εναντίον της Ελλάδας, προβάλλοντας την Χώρα μας ως “βασανιστή” των “ομογενών/συμπατριωτών” της Τουρκίας.Μέσα από την κρατική συχνότητα του TRT και το πολυδαίδαλο σύστημα ψηφιακών μεταδόσεων, 85 εκ κάτοικοι της γείτονος έμαθαν ότι “οι Έλληνες είναι κακοόι και υποφέρουν οι Τούρκοι εξαιτίας των Ελλήνων”, δημιουργώντας ένα αφήγημα που προσιδιάζει των πρακτικών που προηγήθηκαν του ΑΤΤΙΛΑ στην Κύπρο. Από την Κεσσάνη μέχρι την Μαρτίν ο μέσος Τούρκος μαθαίνει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η Ελλάδα είναι εχθρός των Τούρκων….

Βεβαίως , μέσω της ταινίας, περνάει το μήνυμα ότι ” αυτός ο λαός της Δυτικής Θράκης δεν είναι απροστάτευτος” αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μητέρα Πατρίδα θα φροντίσει για όλα, δημιουργώντας ένα αφήγημα που κάθε άλλο φέρνει κοντά λαούς, ανθρώπους, πολιτισμούς και θρησκείς.

Ο τραμπουκισμός του Χουσεΐν Μπαλτατζή πάντως δεν κατάφερε να διαπεράσει τον Ήρεμο, Αγέρωχο και Σταθερό Πνευματικό Εκπρόσωπο της Μειονότητας , τον Σοφολογιώτατο Δρ. Τζιχάτ Χαλήλ!

Όπως άλλωστε και το τουρκικό παρακράτος δεν κατάφερε να κάμψει το φρόνημα όλων όσοι αντιστέκονται στην καθεστωτιή λογική της εθνικιστικής παρακρατικής σέκτας του πολιτικού ισλάμ!

Το ζήτημα είναι αν η Αθήνα καταννοεί το μέγεθος της τουρκικής επιθετικότητας του πολιτικού ισλάμ εντός Θράκης!

Το ζήτημα είναι αν η Αθήνα κατανοεί ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί για επεκτατικούς σκοπούς,τους ομογενείς /ομοεθνείς του ή τους εθνικά συγγενείς του που ζουν εκτός των συνόρων του. Αν το πούμε αλλιώς, είναι μια αντίληψη του εθνικισμού, όπου το έθνος θεωρείται να ξεπερνά τα σύνορα του κράτους και θεωρείται επίσης «φυσικό» για το έθνος αυτό, όταν έχει τη δύναμη, να εξαπλώνεται στα εδάφη όπου ζουν εθνικοί συγγενείς του.

Είναι γνωστό ότι τα πιο κοινά χαρακτηριστικά αυτών των εθνικισμών είναι η υιοθέτηση επεκτατικών συμπεριφορών για την «ενσωμάτωση των συγγενών στο έθνος», για παράδειγμα, για τη διάσωση των «Εξωτερικών Τούρκων», των «Εξωτερικών Ελλήνων» και έτσι αναπτύσσεται ο «Εθνικισμός της Μητέρας Πατρίδας» με τις λεγόμενες επιχειρήσεις διάσωσης των ομογενών πουφέρει μαζί του.










Δεν υπάρχουν σχόλια