GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μια μικρή παρατήρηση για την συναυλία στο Καλιμαρμαρο!

Όσο και να προσπαθήσεις να την δεις καλοπροαίρετα, να ξεπεράσεις τις εύλογες αντιρρήσεις της πλειοψηφίας των γονέων για το αντίτιμο, το γεγο...


Α. Ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα κατά του Πρωθυπουργού, το γνωστό ότι γενικώς «…. γαμιεται». Όμως δεν ακούστηκε το παραμικρό για τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών εκείνης της περιόδου που φέρει ένα βαρύγδουπο όνομα, ο οποιος γενικώς περνά υπόγεια και αθόρυβα χωρίς να τον αγγίζει τίποτε, ξεπλυμένος από την επανεκλογή του. 

Β. Δεν ακούστηκε τίποτε για τον υπεύθυνο σταθμάρχη που άφησε την θέση του λόγω αργίας και καπου βγήκε να πάρει αέρα, να φάει και να πιει ένεκα της αργίας, να συναντήσει κάποιον, να κάνει τσιγάρο. Όταν έχεις έναν προφανή υπεύθυνο που αν ενεργούσε σωστά και σύμφωνα με τα καθήκοντα του, δεν θα συνέβαινε το ατύχημα, δεν μπορείς να παίζεις το παιχνίδι του και να διευκολύνεις την υπεράσπιση του, διαχέοντας αλλου τις ευθύνες. 

Το αυτονόητο συμπέρασμα είναι ότι η συναυλία ήταν εξόχως πολιτική, αντιπολιτευτική, ως τέτοια θα την κρίνω. Σε αυτήν μαζεύτηκαν όλοι οι αντιρρησίες της κυβέρνησης, οι υποστηρικτές των άλλων κομμάτων, «καπου διάβασα για το 62% του δημοψηφίσματος του 2015», όλοι όσοι ξιφουλκούν και ωρύονται για έγκλημα και για ευθύνες του Πρωθυπουργού, οι πονηροί δεξιοί της αντιδρώσας ΝΔ, και όλοι όσοι παρασύρθηκαν από το διαδικτυακό promoting της εκδήλωσης που ακόμη και δια των αντιδράσεων των γονέων διαφημίστηκε πολύ. Έλλειψει αντιπολίτευσης, αυτή την στιγμή το μόνο επιχειρημα ενάντια στην κυβέρνηση είναι ότι ευθύνεται για τον θάνατο 57 ατόμων που προφανώς ήθελε να σκοτωθούν, ή γνώριζε ότι θα σκοτώνονταν και το επέτρεψε. 

Εν κατακλείδι, μια μητέρα θύματος που κάνει βίντεο την ώρα που οδηγεί, επιβεβαιώνει στην πράξη πως η ανευθυνότητα αλλά και η θορυβώδης συγκάλυψη της ανευθυνότητας σε αυτήν την χώρα είναι βιωματική. Οδηγοί σε σχολείο χωρίς άδεια οδηγήσεως, ελεγκτές τριαινών που είναι απασχολημένοι στο κινητό, οδηγοί αυτοκινήτων που στελνουν μηνύματα οδηγώντας, ή κάνουν ελιγμούς με το κινητό στο αυτό και το ένα χέρι απασχολημένο, συνθέτουν μια μεγάλη εικόνα στην οποία οι κύριοι αυτοί που συνωστιστηκαν στην συναυλία, δεν μπορούν και δεν θέλουν να δουν. 

Σε όλους αυτους, αρκεί η συνωμοσία των εκρηκτικών στο άλλο τρένο, ότι γαμιεται γενικά ο ΠΘ, αλλά δεν τους νοιαζει αν ο σταθμάρχης δεν έκανε την προφανή δουλειά του. Έτσι θα απαιτήσουμε την νομοθέτηση του ακαταδίωκτου στο μεθυσμένο που παίρνει σβάρνα έναν πεζό, τον σκοτώνει και τον εγακαταλειπει, επειδή μας βολεύει ότι γαμιεται γενικά ο ΠΘ. 

Όχλος ακαθόριστος και παραπλανημενος, που φωνάζει για δικαιοσύνη ενώ ομνυει στην οχλοκρατία και στην δια βοής καταδίκη σε ένα σύγχρονο Κολοσσαίο.

  • Στέργιος Γιαλάογλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια