GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κ. Χήτας: Να συλληφθούν για Αντιποίηση Αρχής οι Ψευτομουφτήδες

Την προσαγωγή τους και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη για το αδίκημα της “Αντιποίησης Αρχής”, ζητά με ερώτησή του στον Υπουργό Δικαιοσύνη...

Ο κ. Χήτας, αναφέρει στην ερώτησή του ότι:

–Με δεδομένο ότι, την 8η Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, οι δύο ψευδομουφτήδες, με τους Προέδρους της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», την «Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» και της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» συναντήθηκαν με τον Τούρκο Πρόεδρο, κ. Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας, προτίθεται ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης επί του ανωτέρω συμβάντος και ως πολιτικός Προϊστάμενος των δικαστικών αρχών της Θράκης να δώσει οδηγία για τη δικαστική προσαγωγή των ανωτέρω «ψευδομουφτήδων», οι οποίοι προκαλούν τεράστια εθνικά προβλήματα στη Θράκη, αφενός διαπράττοντας το ποινικό αδίκημα της «αντιποιήσεως αρχής» και αφετέρου προπαγανδίζοντας την παράνομη συνέχιση της χρήσης του όρου «Δυτική Θράκη», ο οποίος κρίθηκε μη νόμιμος από το Πρωτοδικείο Ροδόπης;

Η ερώτηση στη Βουλή είναι μέρος ενός γενικότερου πλαισίου για την παραβατικότητα και τη συνεχή προκλητικότητα του παρακράτους των εγκαθέτων της Αγκυρας στη Θράκη, το οποίο ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης της “Ελληνικής Λύσης” είναι και ο μοναδικός απο τους Βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας που θέτει τα ζητήματα αυτά στη Βουλή των Ελλήνων, εγκαλώντας επι της ουσίας τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης.

Η αναφορά του Θρακικού Πρακτορείου

Για το ίδιο θέμα, είχε καταθέσει αναφορά προς τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης και ο Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Δημοσιογράφος Παναγιώτης Πεντζουρίδης, ζητώντας την ποινική δίωξη του Ψευτομουφτή Ξάνθης κ. Τράμπα για το διαρκές αδίκημα της “Αντιποίησης Αρχής”.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πεντζουρίδης είχε θέσει το ζήτημα με έγγραφη αναφορά του στον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης με τα εξής δεδομένα:

Προς

Τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης

Κομοτηνή

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

Δια του παρόντος ηλεκτρονικού μηνύματος, θέτω Υπόψιν Σας, το κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα αδίκημα της “Αντιποίησης Αρχής”, δυνάμει του άρθρου 175 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο και διαπράττει ο αυτοαποκαλούμενος “Μουφτής Ξάνθης” κ. Μουσταφά Τράμπα.

Οπως είναι σε γνώση Σας, η Ελληνική Δημοκρατία έχει μεριμνήσει και έχει ιδρύσει το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία “Μουφτεία Ξάνθης”, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και εποπτεύεται απο τη Γενική Γραμματεία Ετεροθρήσκων, ενώ εκεί έχει οριστεί με ΦΕΚ απο την Προεδρία της Δημοκρατίας, Τοποτηρητής για την άσκηση των καθηκόντων του νομίμου Μουφτή Ξάνθης.

Η παρουσία της αυτοαποκαλούμενης “Μουφτείας Ξάνθης” εν προκειμένω απο τον κ. Μουσταφά Τράμπα, δημιουργεί – εκτός της ουσιαστικής παραπλάνησης των μουσουλμάνων πολιτών ως προς την ύπαρξη της δομής της εν λόγω υπηρεσίας –  και ένα προηγούμενο που δύσκολα ανατρέπεται, υπο την έννοια ότι υφίσταται πολλά χρόνια, τα τελευταία μάλιστα έχει πάψει η δίωξη καθε “εκλεγμένου” στη θέση του “Μουφτή” της παράνομης αυτής δομής.

Παράλληλα, η παράνομη αυτή δομή, της οποίας τα έσοδα και ο τρόπος λειτουργίας πρέπει να διερευνηθούν εν τοις πράγμασι, διοργανώνει και διχαστικά “συμπόσια”, εκτελώντας ουσιαστικά εντολές του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, όπως ξεκάθαρα διαφαίνεται και απο την παρουσία του εκάστοτε Τούρκου Προξένου σε κάθε διοργάνωση.

Μάλιστα, για του λόγου το αληθές, προσκομίζω και ρεπορτάζ που υπογράφω αυτοπροσώπως, για τη διοργάνωση του “Συμποσίου Πόλης Ξάνθης”

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

ΖΗΤΩ

Την απο μέρους Σας παρέμβαση στο ζήτημα και εξέταση των προαναφερθέντων καθώς και την εφαρμογή των κείμενων Νόμων και Διατάξεων του Κράτους.

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό Σας είναι απεριόριστη, όπως και στο θεσμό της Δικαιοσύνης.

Με τιμή

Παναγιώτης Πεντζουρίδης

Δημοσιογράφος – Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια