GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


5η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο

Στις 26 και 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 5η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε και το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώ...


Στις 26 και 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 5η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε και το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων.

Η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο ξεκίνησε το 2017 με στόχο την καθιέρωση της ως ετήσια γιορτή του πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου. Διοργανώθηκε για τρία συνεχόμενα χρόνια, όμως η πανδημία του κορωνοίου ανέκοψε την πορεία της.

Το 2023 η γιορτή επανήλθε με την τέταρτη διοργάνωση και η συμμετοχή σε αυτή απέδειξε την δυναμική της αλλά και την επιθυμία ντόπιων και επισκεπτών να συνεχιστεί.

Έτσι η 5η Γιορτή Τσίπουρου είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2024 στον Ίασμο Ροδόπης.

Η Γιορτή Τσίπουρου καθιερώθηκε με στόχο την ανάδειξη του Ιασμιώτικου τσίπουρου και άλλων τοπικών προϊόντων.

Η διαδικασία της διπλής απόσταξης τσίπουρου έχει μακραίωνη παράδοση του Ιάσμου, καθώς η παραγωγή τσίπουρου στα παραδοσιακά καζάνια θεωρείται από όλους τους Ιασμιώτες ιεροτελεστία.

Σκοπός της γιορτής είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, έχοντας παράλληλα ως επιθυμία την στήριξη των τοπικών παραγωγών, την προβολή τους και την καθιέρωση, του αρωματικού και μοναδικά ιδιότυπου και αναγνωρίσιμου τσίπουρου του Ιάσμου, ως τοπικού προϊόντος δίνοντας του έτσι την απαραίτητη εξωστρέφεια.

5η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο στις 26 και 27 Οκτωβρίου [Πρόγραμμα]5η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο στις 26 και 27 Οκτωβρίου [Πρόγραμμα]

Δεν υπάρχουν σχόλια