GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το παραερντογανικό καθεστώς αύξησε κατά 41% τον προϋπολογισμό της DIYANET

*Ρεπορτάζ: Νίκος Αρβανίτης



*Ρεπορτάζ: Νίκος Αρβανίτης

Η DIYANET,  το ανώτατο θρησκευτικό σώμα της Τουρκίας που που χρηματοδοτεί τους ψευδομουφτήδες και τους ισλαμιστές στην Θράκη, απαιτεί 130 δις λίρες για τον προϋπολογισμό του 2025

Η τουρκική κυβέρνηση υπέβαλε την πρόταση προϋπολογισμού της για το 2025 στο κοινοβούλιο, επιδιώκοντας να αυξήσει τα κονδύλια που διατίθενται στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) σε 130,1 δισεκατομμύρια λίρες (3,8 δισεκατομμύρια δολάρια). Το ποσοστό αυτό ξεπερνά τους προϋπολογισμούς που προτείνονται για έξι υπουργεία, συμπεριλαμβανομένων των Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Η πρόταση προϋπολογισμού του 2025 που υποβλήθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο προβλέπει 130,1 δισεκατομμύρια λίρες (3,8 δισεκατομμύρια δολάρια) που θα διατεθούν για τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet), σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet στις 11 Οκτωβρίου. 19.

Σύμφωνα με την πρόταση, η Diyanet θα έχει μεγαλύτερο προϋπολογισμό από έξι υπουργεία, συμπεριλαμβανομένων των Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορίου, Πολιτισμού και Τουρισμού, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας και Ενέργειας.

Η πρόταση προβλέπει τον προϋπολογισμό της Diyanet σε 153,5 δισεκατομμύρια λίρες το 2026 και 175,4 δισεκατομμύρια λίρες το 2027.

Η κατανομή έγινε παρά τις πιο επείγουσες ανάγκες σε άλλους τομείς της χώρας, όπως η εκπαίδευση και η υγεία. Στην έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς αυτό το φθινόπωρο, πολλά δημόσια σχολεία δεν μπόρεσαν να προσλάβουν προσωπικό καθαριότητας, δημιουργώντας ένα ανθυγιεινό περιβάλλον για τους μαθητές.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Κοινωνικών Σπουδών, το Diyanet είναι το δεύτερο ίδρυμα με τη μεγαλύτερη δυσπιστία στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια