GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υπουργείο Υγείας: 4 εκατομμύρια sms για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αποστολής ενημερωτικών SMS από το Υπουργείο Υγείας, για το Πρόγραμμα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος...


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αποστολής ενημερωτικών SMS από το Υπουργείο Υγείας, για το Πρόγραμμα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, καθώς και για το Πρόγραμμα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας.

Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ», έχουν ήδη εκδοθεί πάνω από 4 εκατομμύρια ηλεκτρονικά παραπεμπτικά σε λιγότερο από μία εβδομάδα, καλώντας τους δικαιούχους να προγραμματίσουν τις προληπτικές εξετάσεις και να μην τις αμελήσουν. Αποτελούν μια σημαντική υπενθύμιση ότι η υγεία μας ξεκινάει από την πρόληψη.

Προληπτικές εξετάσεις μπορούν να κάνουν γυναίκες και άνδρες ενώ τα προγράμματα πρόληψης αφορούν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, καρκίνο του παχέος εντέρου αλλά και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Συγκεκριμένα:

Καρκίνος τραχήλου μήτρας

Στάλθηκαν 2.679.868 sms που αφορούν:

  • -test ΠΑΠ (21-29 ετών)
  • -HPV DNA test ( 30-65 ετών)
  • -δωρεάν βιοψία + κολποσκόπηση

Καρκίνος παχέος εντέρου

Στάλθηκαν 1.461.560 sms που αφορούν ηλικίες 50-69 ετών.

  • Όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία μπορούν να προσέλθουν σε φαρμακεία και να παραλάβουν το διαγωνιστικό κιτ που προσφέρεται δωρεάν από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Καρδιαγγειακά νοσήματα

  • Αφορά 5.5 εκατομμύρια πολίτες ηλικίας 30-70 ετών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια