GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλεξανδρούπολη: Εντυπωσιακές εικόνες από την 1η ημέρα εμπορικής λειτουργίας του LNG

Ξεκίνησε η εμπορική λειτουργία του Τερματικού Σταθμού LNG Αλεξανδρούπολης, ένα από τα σημαντικότερα ενεργειακά έργα σε Ευρωπαϊκό, Περιφερεια...


Ξεκίνησε η εμπορική λειτουργία του Τερματικού Σταθμού LNG Αλεξανδρούπολης, ένα από τα σημαντικότερα ενεργειακά έργα σε Ευρωπαϊκό, Περιφερειακό, Εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Το e-evros.gr παρουσιάζει εικόνες από την πρώτη ημέρα έναρξης του τερματικού κατά την οποία γίνεται η πρόσδεση ενός πλοίου, του Seapeak Magellan, ανοιχτά του Θρακικού Πελάγους με σκοπό τον ανεφοδιασμό του FSRU.

Το έργο συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια και στη διαφοροποίηση των πηγών και των οδών προμήθειας ενέργειας της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, αναβαθμίζοντας καθοριστικά τον ρόλο και τη σημασία της Ελλάδας στον σύγχρονο ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, καθιστώντας την ενεργειακή πύλη για εννέα και πλέον χώρες.

Ο Τερματικός Σταθμός LNG Αλεξανδρούπολης αποτελείται πέρα από το FSRU και από ένα υποθαλάσσιο και χερσαίο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, ο οποίος συνδέει το FSRU με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς («ΕΣΜΦΑ»), μέσω του οποίου θα παραδίδει φυσικό αέριο εκτός από την Ελλάδα και στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία στα ανατολικά, καθώς και την Ουγγαρία και Σλοβακία στα δυτικά.

Ακολουθεί το video με πλάνα από την 1η Οκτώβρη 2024



Δεν υπάρχουν σχόλια