GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πέφτουν τζάμια στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής!!!

Ελλείψει συντήρησης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, δημιουργούνται διάφοροι κίνδυνοι στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, όπως αυτό της πτώσης τζα...


Ελλείψει συντήρησης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, δημιουργούνται διάφοροι κίνδυνοι στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, όπως αυτό της πτώσης τζαμιών, απο τα πολλά που υπάρχουν στα πλευρικά του κτιρίου.

Μάλιστα, όπως δημοσιεύει και η εφημερίδα “Ο ΧΡΟΝΟΣ”, μία αφίσα υπενθύμισης και απαγόρευσης εισόδου υπάρχει στο Δικαστικό Μέγαρο, δείχνοντας την είσοδο απο την πλευρά του πάρκινγκ και όχι απο την κεντρική που λειτουργούσε μέχρι πρότινος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής είναι ένα νέο κτίριο, το οποίο αντικατέστησε το ερειπωμένο διατηρητέο, που μάλιστα και αυτό τείνει να καταρρεύσει ελλείψει πρωτοβουλιών και τήρησης υποσχεθέντων απο τις εκάστοτε ηγεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το νέο κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα Δικαστήρια Κομοτηνής και το Εφετείο Θράκης, δόθηκε σε χρήση το 2004, οπότε και τέθηκε σε “αδράνεια” το ιστορικό – επιβλητικό κτίριο που βρίσκεται στον ίδιο αύλειο χώρο.

Οι συντηρήσεις του κτιρίου όμως είναι ελάχιστες, ενώ στο επίσης επικίνδυνο διατηρητέο όμορο πρώην δικαστικό μέγαρο, οι εργασίες ανακαίνισης είναι ανύπαρκτες, με το ιδιοκτησιακό καθεστώς να “μπλοκάρει” την όποια χρηματοδότηση εργασιών.

Σύμφωνα πάντα με πηγές του Εφετείου Θράκης, οι εργασίες θα προχωρήσουν άμεσα και σύντομα θα δοθεί εκ νέου η κεντρική είσοδος σε χρήση δικαστών – δικηγόρων – δικαστικών υπαλλήλων και πολιτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια