GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εξαγγελίες ΔΕΘ: Καμία ειδική παροχή για την Αν. Μακεδονία και Θράκη!

Σε γενικές παροχές που αφορούν τη χώρα κυρίως, αλλά με ειδίκευση στην Αθήνα όσο αφορά συγκεκριμένα θέματα, προχώρησε χθες ο Πρωθυπουργός απο...


Σε γενικές παροχές που αφορούν τη χώρα κυρίως, αλλά με ειδίκευση στην Αθήνα όσο αφορά συγκεκριμένα θέματα, προχώρησε χθες ο Πρωθυπουργός απο το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη πολιτική του ομιλία, με περιεχόμενο και οικονομικών εξαγγελιών – όπως παραδοσιακά κάνει κάθε πρωθυπουργός στη ΔΕΘ – δεν πραγματοποίησε καμία ειδική αναφορά στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, αν και τα αιτήματα όσο και οι ανάγκες ήταν και παραμένουν πολλές!

Μάλιστα η απουσία ειδίκευσης των παροχών που εξήγγειλε η κυβέρνηση δια στόματος του Πρωθυπουργού χθες, ήταν τόσο εμφανής, που πολλούς παράγοντες του κόμματος της Ν.Δ. αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους άφησε “άφωνους”!

Χαρακτηριστικό των όσων δεσμεύθηκε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ήταν η ανάγκη συνολικής και οριζόντιας παροχολογίας και όχι η στοχευμένη – πλην τεχνολογίας και ενέργειας – κατεύθυνση των παροχών αυτών.

Καμία δέσμευση για την Αν. Μακεδονία και Θράκη

Και ενώ τα στελέχη και οι παράγοντες της Ν.Δ. αλλά και της Αυτοδιοίκησης που προέρχονται απο την Αν. Μακεδονία και Θράκη ανέμεναν πολλά απο τον Πρωθυπουργό χθες, εντούτοις το “καλάθι” δεν γέμισε για την περιοχή και αυτό δημιούργησε αρνητικές εντυπώσεις.

Ακόμα και οι ειδικευμένες εξαγγελίες υπουργών σε εγκαίνια περιπτέρων στη ΔΕΘ, δεν περιελάμβαναν τίποτα το συγκεκριμένο, παρα γενικές αναφορές και μόνο στις οριζόντιου χαρακτήρα εξαγγελίες και αποφάσεις για τις χρονιές του 2025-2027, οπότε και θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, στόχος ουσιαστικός και πολιτικός για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 τα σημαντικά θεματα που αφορούν τη Θράκη και την Αν. Μακεδονία, έμειναν στο “χρονοντούλαπο” προς το παρόν, με τους φορείς και τους Δημάρχους να είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν καθόδους στην Αθήνα για την αξίωση της επίλυσής τους.

Οι συμβολικού χαρακτήρα επισκέψεις του Υπουργού Εθνικής Αμυνας προ ημερών, όσο και οι άλλες παρουσίες κυβερνητικών στελεχών στην περιοχή μας, δεν επέφεραν ουσιαστικές λύσεις στα καίρια προβλήματα που απασχολούν την ίδια την κοινωνία και που δεν είναι κοινά με την υπόλοιπη χώρα, λόγω της ιδιαιτερότητας και της χιλιομετρικής απόστασης απο τα μεγάλα αστικά κέντρα και τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

“Αφωνη” και η αντιπολίτευση

Μπορεί τα στελέχη της Ν.Δ. που κατέχουν θέσεις ευθύνης και είναι εκλεγμένα στην Αν. Μακεδονία και Θράκη να πείστηκαν να μη μιλήσουν τις ημέρες παρουσίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όμως “άφωνη” παραμένει και η αντιπολίτευση και κυρίως απο τις Νομαρχιακές των κομμάτων ή των άλλων φορέων, μιας και μέχρι αυτή τη στιγμή ουδείς έχει αντιδράσει στην απουσία εξαγγελμένων μέτρων στήριξης της πιο πολύπαθης και φτωχής Περιφέρειας στη χώρα.

Οι γενικόλογες αντιδράσεις των κομμάτων κεντρικά, βγάζοντας ουσιαστικά την πολιτική τους ευθύνη αντιλέγοντας στις εξαγγελίες του κου Μητσοτάκη, δεν καλύπτουν το πολιτικό κενό αλλά και το κενό διεκδίκησης της επίλυσης των καίριων ζητημάτων και προβλημάτων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια