GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από την Εφορία

Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών αρχών βρίσκονται σχεδόν 600.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι χρωστούν στην εφορία ποσά άνω των 500 ευρώ και κι...


Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών αρχών βρίσκονται σχεδόν 600.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι χρωστούν στην εφορία ποσά άνω των 500 ευρώ και κινδυνεύουν με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων.

Φυσικά όσο ανεβαίνουν τα ποσά των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η ΑΑΔΕ δεν διστάζει να ενεργοποιήσει και το «όπλο» των κατασχέσεων ακινήτων. Την «δουλειά» έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης Οφειλών.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης  

Με «φόντο» τις σχετικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη, η ΑΑΔΕ με οδηγό της διευκρινίζει πώς και πότε επιβάλλονται κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων εναντίον των οφειλετών, καθώς και πότε κλιμακώνονται μέχρι και σε δεσμεύσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων.

Ποια είναι τα «όπλα» της Εφορίας απέναντι στους οφειλέτες

Συγκεκριμένα, για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ληφθούν κατά την κρίση του Προϊσταμένου της αρμόδιας για την επιδίωξη της οφειλής Υπηρεσίας, τα ακόλουθα μέτρα:

  • Κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη, είτε κινητών και απαιτήσεων, γενικώς, του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου,
  • Κατάσχεση ακινήτων
  • Ποινική δίωξη και λήψη σε βάρος του οφειλέτη του Δημοσίου, διοικητικών, ασφαλιστικών και δικαστικών μέτρων, όταν το ποσό της οφειλής υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ και δεν τακτοποιούνται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων (4) μηνών.

Πότε δεν προχωρά η Εφορία σε κατασχέσεις

Παράλληλα ο Οδηγός της φορολογικής Αρχής διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Δεν υπάρχουν σχόλια