GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έρχεται νέος Τειρεσίας για τα απλήρωτα ενοίκια

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα βλέπουν ποιοι ενοικιαστές δεν πληρώνουν ενοίκια και λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης.


Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα βλέπουν ποιοι ενοικιαστές δεν πληρώνουν ενοίκια και λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης.

Ένα νέο Τειρεσία ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους ενοικιαστές ακινήτων με στόχο οι ιδιοκτήτες να αποφεύγουν όσους αφήνουν απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς. Πρόκειται για το νέο Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων το οποίο όπως ανέφερε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείο του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης σε τηλεοπτικό σταθμό θα περιλαμβάνει τα στοιχεία των ενοικιαστών και το προφίλ τους. Αν δηλαδή έχουν αφήσει απλήρωτα ενοίκια στον προηγούμενο ιδιοκτήτη ή αν έχουν αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς, ώστε να τους αποφεύγουν οι ιδιοκτήτες.

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που στήνει η ΑΑΔΕ, θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για τα ακίνητα των φορολογούμενων από τα βασικά χαρακτηριστικά τους όπως είδος ακινήτου, επιφάνεια, θέση, όροφος, ηλεκτροδοτούμενο, ημιτελές, κενό, ποσό συνιδιοκτησίας έως και εάν είναι μισθωμένα ή δωρεάν παραχωρημένα, τα ποσά των μηνιαίων και ετήσιων μισθωμάτων, τα στοιχεία των ενοικιαστών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, τo Μητρώο θα ολοκληρωθεί εντός του φθινοπώρου, θα διασυνδεθεί με τα δεδομένα του Κτηματολογίου και θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους.

Ο νέος ηλεκτρονικός φάκελος για την ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων θα περιλαμβάνει:

Με τον τρόπο αυτό η ΑΑΔΕ θα έχει τη δυνατότητα να διασταυρώνει άμεσα τα ακίνητα που δηλώνονται ως εκμισθούμενα καθώς και τα ποσά των ενοικίων που εισπράττονται και δηλώνονται από τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές.

Το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων θα ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που θα υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη ακινήτου και θα γίνεται αποδεκτή από τον ενοικιαστή του ίδιου ακινήτου η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης. Επίσης το Μητρώο αυτό θα ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που ένας ιδιοκτήτης θα δηλώνει τη λύση της μίσθωσης ενός ακινήτου του.

Κτηματολόγιο

Συγχρόνως, το Μητρώο θα διασυνδεθεί:

Σημειώνεται πως το έργο της δημιουργίας του «Μητρώου Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων» και της διασύνδεσής του με το Κτηματολόγιο υλοποιείται με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια