GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χιλιάδες λαθρομετανάστες οδεύουν στα Ελληνοτουρκικά σύνορα του Εβρου!

Υπο τον φόβο της μαζικής εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών απο τα Ελληνοτουρκικά Σύνορα στον Εβρο, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην περι...


Υπο τον φόβο της μαζικής εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών απο τα Ελληνοτουρκικά Σύνορα στον Εβρο, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, προκειμένου να συντονίσει τις κινήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας σε περίπτωση ενός τέτοιου συμβάντος.

Το κλείσιμο των συνόρων απο πλευράς Γερμανίας και Σουηδίας, η αυστηροποίηση των διαδικασιών εισόδου απο πλευράς Ιταλίας και Γαλλίας, το παρατεταμένο “λουκέτο” απο την Αγγλία, φέρνουν την Ελλάδα ως πρώτη χώρα “εισόδου” σε ασφυκτική κατάσταση.

Τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών έχουν ξεπεράσει το 200% των αντοχών τους και οι υπηρεσίες διερεύνησης παροχής ασύλου ή επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον όγκο της δουλειάς που καλούνται να εξυπηρετήσουν.

“Παιχνίδια” απο Τουρκία

Και ενώ η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Αμερική, στο περιθώριο του ΟΗΕ είναι προ των πυλών, ο Τούρκος Πρόεδρος έχει δώσει εντολή εδώ και περίπου 15 ημέρες – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων – για προώθηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών προς το βόρειο μέρος της χώρας του και ιδιαίτερα προς τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, προκειμένου σε περίπτωση διπλωματικού “ναυαγίου” να ασκηθεί άμεση πίεση στην Ελληνική πλευρά.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι ακραίοι Ισλαμιστές με τους οποίους “μιλάει” το Τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, έχουν οργανώσει σχέδιο “απόβασης στον Εβρο”, με τα τουρκικά drones να περιεργάζονται και να σκιαγραφούν κάθε πιθανό μέρος που μένει ακάλυπτο απο τον αμυντικό φράχτη στα σύνορα.

Ανησυχία στην Ελλάδα

Αν και η επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι δεδομένη με τις συνοριακές δυνάμεις πλαισιωμένες απο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και των Ε.Δ., εντούτοις η ανησυχία στην Αθήνα είναι μεγάλη, μιας και στο πρόσφατο παρελθόν ο Ερντογάν έχει “εργαλειοποιήσει” πολλές φορές τους λαθρομετανάστες οι οποίοι στοιβάζονται στη χώρα του, με τις “ευλογίες” τόσο της Ε.Ε. όσο και τη χρηματοδότηση άλλων παραγόντων.

Μια πιθανή διαφωνία σε καίρια σημεία όμως μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην επικείμενη συνάντηση των επομένων ημερών των δύο ηγετών στην Αμερική, θα σημάνει και την άσκηση πίεσης στα σύνορα με τους λαθρομετανάστες να θέλουν να εισέλθουν εκτός ασιατικού εδάφους.

“Σύμπραξη” Τουρκίας – Χεζμπολάχ;

Έμπειροι πρώην διπλωμάτες και στελέχη ανώτατων βαθμίδων υπηρεσιών της χώρας μας, μιλώντας στο Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξηγούν ότι το τελευταίο τετράμηνο “ανώτατα στελέχη της Χεζμπολάχ έχουν έρθει σε συμφωνία με την Τουρκία τόσο για την οικονομική ενίσχυση του πολέμου με το Ισραήλ όσο και για την ανάπτυξη διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία, που επιθυμεί να έχει ρόλο “ρυθμιστή” σε μία γενικευμένη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή”.

Η “σύμπραξη” αυτή βάζει απέναντι την Ελλάδα, μιας και η Ελληνική Διπλωματία έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Ισραηλινού μετώπου με ότι αυτό συνεπάγεται για τις διμερείς σχέσεις της χώρας μας με άλλες χώρες της Μεσογείου και όχι μόνο.

Αντίποινα σε αυτή τη θέση και στάση της Ελλάδας, θα είναι μία πίεση που θα ασκηθεί αρχικά στη χώρα μας, με την επιχείρηση μαζικής εισδοχής λαθρομεταναστών απο τον Εβρο και τα νησιά του Αν. Αιγαίου, μέσα στους οποιους θα προωθηθούν και ακραία ισλαμιστικά στοιχεία, έτοιμα για την εκτέλεση οποιασδήποτε εντολής.

Ανέτοιμη και ανενημέρωτη η τοπική κοινωνία

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν σχεδόν “κάτω απο τη μύτη” των Θρακιωτών κατοίκων, ουδείς έχει αναλάβει να ενημερώσει το λαό της Θράκης στο “τι μέλλει γενέσθαι” σε περίπτωση μιας τέτοιας πίεσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αν και τα γεγονότα του Φεβρουαρίου του 2020 έδειξαν να μην βρίσκουν “ανέτοιμους” τους Θρακιώτες, εντούτοις απο τότε έχουν μεταβληθεί πολλά και όχι προς τη θετική κατεύθυνση σε σχέση με την ψυχολογική και οικονομική κατάσταση των κατοίκων οι οποίοι θα κληθούν να υπερασπιστούν και πάλι “Θερμοπύλες”!

Δεν υπάρχουν σχόλια