GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην εφορία οι ζημιές που δεν πληρώνονται στα σχολεία

Οι γονείς θα πρέπει να είναι πιο αυστηροί με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, καθώς δεν θα υπάρχει πλέον ανοχή σε οποιαδήποτε ζημιά κάνουν τα...


Οι γονείς θα πρέπει να είναι πιο αυστηροί με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, καθώς δεν θα υπάρχει πλέον ανοχή σε οποιαδήποτε ζημιά κάνουν τα τέκνα τους στα σχολεία και θα καλούνται να την πληρώσουν αυτοί. Στη περίπτωση που αρνηθούν να το κάνουν, τότε η «λυπητερή» θα πηγαίνει κατευθείαν στην εφορία.

Η κατάργηση των κινητών

Όσον αφορά τον νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων, ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε σχετικά με το μέτρο «το κινητό στην τσάντα», ότι άπαξ και χρησιμοποιήσει ένας μαθητής το κινητό τηλέφωνο ή φανεί ότι κρατάει ένα κινητό θα υπάρχει «ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο συνεπειών». Επιπλέον, ανέφερε ότι «άπαξ και βιντεοσκοπηθεί ένα παιδί σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή του, αυτός ο οποίος βιντεοσκοπεί το πρόσωπο, μαθητής ή μαθήτρια που βιντεοσκοπεί, θα αλλάζει σχολείο.

«Αυτά τα μέτρα από την επαναφορά της πενθήμερης αποβολής, όπως υπήρχε στα δικά μας χρόνια, μέχρι μέτρα που αφορούν την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος είναι ένα πλαίσιο συνεπειών που μας ζητούσαν κυρίως οι ίδιοι οι καθηγητές κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς», είπε ο κ. Πιερρακάκης και επεσήμανε ότι αυτά αποτελούν εργαλεία στα χέρια των εκπαιδευτικών.

Ακόμα, αναφέρθηκε και στις αλλαγές που θα ισχύσουν για τις απουσίες λέγοντας ότι θα αλλάξει ο τρόπος που προσμετρώνται, προκειμένου «να μην έχουμε άδεια σχολεία και ειδικά άδεια Λύκεια κατά το τέλος της σχολικής χρονιάς σε κάποιες περιπτώσεις».

Σχετικά με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι «πρέπει να ανοίξει διάλογος». «Το Εθνικό απολυτήριο είναι κάτι που το μελετάμε. Πρέπει να κρατήσουμε τον χαρακτήρα του αδιάβλητο, αλλά από ‘κει και πέρα οφείλουμε να ενισχύσουμε και το Λύκειο, γιατί είναι σαφές ότι έχει αδυνατίσει υπέρ των πανελλαδικών εξετάσεων», είπε.

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια σημείωσε ότι θα αρχίσουν τη λειτουργία τους τον Σεπτέμβριο του 2025. «Πρέπει να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά εκπαιδευτικά αποτελέσματα, να μην είμαστε φοβικοί. Η Ελλάδα πρέπει να μην φοβάται να ανοίγεται».








Δεν υπάρχουν σχόλια