GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Δούκας” της Θράκης θέλει να γίνει ο Τοψίδης!

Τη… “δόξα” αλλά και τη μεθοδολογία για την πολιτική του ανάδειξη και εξέλιξη του νυν Δημάρχου Αθηναίων και υποψηφίου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Χάρη...

Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή του να είναι εκ νέου Πρόεδρος στο Επιμελητήριο Εβρου, για τις επικείμενες εκλογές του φορέα.

Βεβαίως, μπορεί ασυμβίβαστο να μην υπάρχει, πλην όμως πόσο ηθικό είναι πολιτικά ένας Περιφερειάρχης να εκπροσωπεί μονομερώς τα συμφέροντα ενός και μόνο νομού της Περιφέρειας που τον εξέλεξε;

Θέλει “πρωτεύουσα” τον Εβρο

Ο κ. Τοψίδης, απο την πρώτη μέρα εκλογής του στον περιφερειακό θώκο, έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του: Θέλει ο Εβρος, να είναι η ηγέτιδα δύναμη μέσα στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης με ότι αυτό συνεπάγεται για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.

Προωθεί σημαντικές συμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα για την Αλεξανδρούπολη όσο και για άλλες πόλεις του Εβρου, ενώ και οι απευθείας αναθέσεις του, έχουν να κάνουν με επαγγελματίες τις “γεννέτειρας” γης, παρά με μία ισόρροπη διάθεση έναντι όλων των νομών.

Σε κάθε του επίσημη συνάντηση με ξένους διπλωμάτες, υπουργούς, γενικούς γραμματείς υπουργείων, ακόμα και στο υπόμνημά του προς τον Πρωθυπουργό για θέματα Θράκης, πρωτεύοντα ρόλο παίζει η περιοχή του Εβρου!

Διχοτομεί την Περιφέρεια

Η θέση και η στάση αυτή του κου Τοψίδη πόσο συνάγει με τα προεκλογικά του λεγόμενα και υποσχόμενα; Για ποια Περιφερειακή Αντίληψη και Συνοχή μπορεί να μιλάει πλέον ο νέος Περιφερειάρχης, όταν απο την πρακτική του ΔΙΧΟΤΟΜΕΙ την ίδια του την περιφέρεια;

Είναι αξιοσημείωτο – και το μαρτυρούν πρώην στενοί του συνεργάτες αλλά και εν ενεργεία Αντιπεριφερειάρχες – ότι τις αποφάσεις για το ποια έργα θα γίνουν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα τα αποφασίζει ο ίδιος και μόνον αυτός, με το “επιτελικό” του γραφείο κυρίως στην Αλεξανδρούπολη και λιγότερο στην Κομοτηνή, όπου και η έδρα της Περιφέρειας ΑΜ.Θ.

Εχουν αφαιρεθεί όλα τα δικαιώματα διαχείρισης κονδυλίων απο τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και ο μόνος που έχει λόγο και άμεσο δικαίωμα σε αυτά – πλην του Περιφερειάρχη – είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Εβρου, “δεξί χέρι” του κου Τοψίδη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι υπόλοιποι Αντιπεριφερειάρχες – με διαμαρτυρόμενο τον κ. Μαρκόπουλο απο την Καβάλα – δεν γνωρίζουν τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τις περιοχές τους, εάν αυτό δεν το ανακοινώσει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, με αποτέλεσμα η παρουσία τους και ο ρόλος τους να είναι εντελώς διακοσμητικός!

Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία σε αυτόν τον συγκεντρωτισμό του κου Τοψίδη, είναι ότι το μέγιστο ποσό των προς διάθεση κονδυλίων άμεσου και έμμεσου αναπτυξιακού χαρακτήρα, δίδονται στον Εβρο.

Ποιος… “μισεί” τον Εβρο;

Ο κ. Τοψίδης, πριν εκλεγεί Περιφερειάρχης και ενόσω ήταν ακόμα Πρόεδρος στο Επιμελητήριο Εβρου, φορέα που χρησιμοποίησε ξεκάθαρα για την πολιτική του ανέλιξη, σε κάθε του επαφή με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έκανε λόγο για “υπαρκτό μίσος απέναντι στον Εβρο” απο τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες και πόλεις της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Μάλιστα ο κ. Τοψίδης, φέρεται να ζητά, πριν απο περίπου μία 7ετία, η έδρα της Περιφέρειας να μετακινηθεί δικαιωματικά στον Εβρο, μιας και εκεί τα οικονομικά δεδομένα είναι ανώτερα της υπόλοιπης Περιφέρειας!

Είναι όμως αληθή όλα αυτά που διαδίδει και προωθεί ο κ. Τοψίδης, προκειμένου να “ευσταθούν” οι απόψεις και τα αιτήματά του στην κεντρική εξουσία;

Σαφώς και όχι. Διότι μέχρι σήμερα, κανείς Περιφερειάρχης – διορισμένος ή εκλεγμένος – δεν έθεσε στο περιθώριο τον Εβρο. Το αντίθετο μάλιστα, τα νούμερα απο τη Διαχειριστική Αρχή, δείχνουν ότι ο Εβρος είναι ευνοημένος και λογικά λόγω της θέσης και της σημασίας γεωπολιτικά και γεωοικονομικά.

Η “εμμονή” με το Επιμελητήριο και η επόμενη πολιτική μέρα…

Βέβαια, όσοι γνωρίζουν τον κ. Τοψίδη – και πολύ καλύτερα απ’ όλους το Μέγαρο Μαξίμου που παρακολουθεί κάθε κίνηση του “αντάρτη” κομματικού στελέχους της Ν.Δ. – ξέρουν και καταλαβαίνουν ότι μόνο τυχαίες δεν είναι οι κινήσεις του.

Η εμμονή του για το Επιμελητήριο Εβρου, είναι ξεκάθαρη και έχει προσανατολισμό: χρήσιμο εργαλείο για την πολιτική εξέλιξη σε προσωπικό επίπεδο και η διασφάλιση της επόμενης ημέρας σε περίπτωση πολιτικής αποτυχίας ή αστοχίας.

Για τον Χριστόδουλο Τοψίδη, δεν νοείται πορεία χωρίς θεσμικό ρόλο, ακόμα και σε ένα…σωματείο της γειτονιάς!

Πόσο ηθικό Περιφερειάρχης και Πρόεδρος Επιμελητηρίου;

Αξιοσημείωτο είναι και πρέπει να ελεγχθεί πολιτικά, το πόσο ηθικό είναι ένας Περιφερειάρχης, μιας Περιφέρειας με 5 Περιφερειακές Ενότητες, με τόσο “ευαίσθητες” ισορροπίες σε διεθνές επίπεδο, να εκπροσωπεί παράλληλα και έναν θεσμικό επιχειρηματικό φορέα όπως το Επιμελητήριο Εβρου.

Πως θα “ξεπεράσει” την πολιτική του ευθύνη έναντι της ισόρροπης ανάπτυξης της Περιφέρειας, διεκδικώντας ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εβρου τα μέγιστα και όχι τα ίδια με τη Ροδόπη – την Ξάνθη – την Καβάλα – τη Δράμα;

Πως μπορεί ένας Περιφερειάρχης να αλλάζει “σακάκι” ρόλου, σκέψης και τακτικής και απο τη μία να ζητά κονδύλια για την Περιφέρεια που ηγείται και απο την άλλη να διεκδικεί μονομερώς περισσότερα για τον Εβρο;

Αναμένουμε, αν μη τι άλλο τις απαντήσεις του κ. Τοψίδη για όλα όσα προκύπτουν απο το ρεπορτάζ 

Δεν υπάρχουν σχόλια