GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΔΕΘ: Συνταξιούχοι και οικογένειες οι κερδισμένοι των παροχών

Σαράντα πέντε παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της καθημερινότητας και της οικονομικής κατάστασης των πολιτών παρουσίασε από ...

Οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται κατά 1% από το 2025. Το μέτρο–έκπληξη που «κλείδωσε» έπειτα από τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ και είναι στα συνολικά 45 που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δίνει περιθώριο στους εργοδότες να αυξήσουν τους μισθούς ώστε το 2027 ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος τα 950.

Παράλληλα, τα Χριστούγεννα οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις, το επίδομα προσωπικής διαφοράς και οι παροχές προς τους ευάλωτους που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Ακόμη, η κυβέρνηση δρομολογεί αλλαγές στο επίδομα ανεργίας ώστε να γίνει πιο δίκαιο και ανταποδοτικό ενώ την επόμενη χρονιά θα ενεργοποιηθούν νέα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης.

Ειδικότερα:

Η αύξηση των τριών επιδομάτων θα έχει ουδέτερο δημοσιονομικά αποτέλεσμα (σήμερα το συνολικό κόστος είναι 1,9 δισ. ευρώ) καθώς πολλοί πολίτες έχουν χάσει τον τελευταίο χρόνο τις παροχές λόγω της αύξησης των εισοδημάτων τους.

Οι τρεις πηγές αύξησης των εισοδημάτων είναι η εύρεση εργασίας, η αύξηση μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η φορολόγηση με βάση το τερμακτό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια