GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δήμος Αβδήρων: Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια… Προφυλαχθείτε από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο Δήμος Αβδήρων στα πλαίσια ενημέρωσης των κατοίκων του σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου σας παρουσιάζει έντυπο πληροφοριών του ΕΟΔΥ και...

Για ακόμη μία φορά πρωτοπορεί ο Γιώργος Τσιτιρίδης με τους συνεργάτες του και έρχεται, έστω και λίγο καθυστερημένα, να συμβάλλει στο σχέδιο προφύλαξης των δημοτών από τον Ιό του Δυτικού Νείλου. Παρά το γεγονός ότι η καλοκαιρινή σεζόν οδεύει προς το τέλος της, τα κουνούπια συνεχίζουν κατά εκατομμύρια να ταλαιπωρούν πολλούς συνανθρώπους μας, πράγμα που δείχνει για ακόμη μία χρονιά την αποτυχία ή την μη εξ ολοκλήρου επιτυχία του έργου καταπολέμησης κουνουπιών, άσχετα αν οι φετινές καιρικές συνθήκες ήταν οι ευνοϊκότερες από κάθε άλλη χρονιά λόγω έλλειψης βροχοπτώσεων.

Ο Γιώργος Τσιτιρίδης πρωτοπορώντας με τους συνεργάτες του όπως προαναφέραμε, προωθεί έντυπο πληροφοριών του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας με τα μέτρα πρόληψης, μιας και ο Ιός του Δυτικού Νείλου αποτελεί μία αρκετά μεγάλη απειλή για τον άνθρωπο.

Θεωρούμε πως αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί αλλά και να αγκαλιαστεί από όλους τους Δήμους της περιοχής μας, μιας και αποτελεί μία κοινωνική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο, όμως αξίζει ν’ αναφέρουμε πως δεν θα πρέπει να παρατηρηθεί ξανά η ίδια καθυστέρηση και να πραγματοποιείται κάθε δράση έγκαιρα.

Θεωρούμε ότι στο θέμα καταπολέμησης των κουνουπιών, ειδικά οι πεδινοί και παραλιακοί Δήμοι της ΠΕ Ξάνθης, αλλά και οι Δήμοι των όμορων Νομών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα κουνούπια, θα πρέπει να πιέσουν τόσο την Περιφέρεια όσο και τα αρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να βρεθεί λύση που θα αντιμετωπίσει σοβαρά το πρόβλημα και όχι όπως μέχρι σήμερα έχουμε δει, μιας και τα αποτελέσματα μόνο θετικά δεν είναι.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/disease/ios-toy-dytikoy-neiloy/).





 

Δεν υπάρχουν σχόλια