GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκτός απο τα “προνόμια” του νέου “Εξοικονομώ” ο πολύπαθος Έβρος!

Μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να τρέξουν δύο προγράμματα Εξοικονομώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.


Μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να τρέξουν δύο προγράμματα Εξοικονομώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.

Το πρώτο είναι «Εξοικονομώ για ευάλωτα νοικοκυριά» με ατομικό εισόδημα 5.000 ευρώ ή για οικογενειακό με 10.000 ευρώ, για το οποίο το κράτος θα δώσει 95% επιδότηση για την αναβάθμιση της κατοικίας σε όλη τη χώρα και στη Θεσσαλία η επιδότηση θα φτάνει το 100%.

Το δεύτερο είναι πρόγραμμα «Εξοικονομώ για όλους» χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, εκεί η επιδότηση θα φτάνει το 50% για όλη τη χώρα ενώ για την περιοχή της Θεσσαλίας το πρόγραμμα θα επιδοτεί το 80%.

“Εκτός” ο Εβρος

Και ενώ η Θεσσαλία μπαίνει στο 100% της ενίσχυσης για την άμεση ανακατασκευή και αναβάθμιση των κτιρίων της, ο πολύπαθος Έβρος, τόσο απο πυρκαγιές όσο και απο πλημμύρες, τίθεται εκτός της κυβερνητικής ατζέντας και προϋπολογισμού.

Βεβαίως θα έπρεπε να ισχύσουν τα ίδια ποσοστά ενισχύσεων, όπως έγινε και το κοινό πρόγραμμα τουριστικής προβολής και υποκίνησης το “Evros & Thessaly Pass”.

Ομως οι ιθύνοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφάσισαν – προφανώς με αμιγώς ψηφοθηρικά κριτήρια – την ενίσχυση μόνο της Θεσσαλίας και όχι άλλων πληττόμενων περιοχών όπως και ο Εβρος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια