GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Κραυγή αγωνίας για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης που έγινε … 4θέσιο!

Την κραυγή αγωνίας για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης μεταφέρει μέσα από ανάρτησή του ο τοπικός σύμβουλος Αναστάσιος Συμε...


Την κραυγή αγωνίας για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης μεταφέρει μέσα από ανάρτησή του ο τοπικός σύμβουλος Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Αναλυτικά ο ίδιος σημειώνει:

«Ιδιαίτερη η σημερινή ημέρα για τους μαθητές κάθε σχολικής βαθμίδας. Μετά τις διακοπές του καλοκαιριού ξανά ανταμώνουν για μια νέα σχολική χρονιά με τις προσδοκίες της νέας τάξης αλλά και με τους προβληματισμούς που δυστυχώς κάθε πέρσι και καλύτερα.

Ο λόγος για την υποβάθμιση της λειτουργικότητας του Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα, η υποβάθμιση αφορά την μείωση της λειτουργικότητάς του από 6θεσιο σε 5θεσιο και σήμερα σε 4θεσιο.

Μια απόφαση που οδηγεί στην άδικη μεταχείριση των μαθητών του σχολείου μας, οι οποίοι αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία ως μαθητές δεύτερης κατηγορίας, βιώνουν την ανισότητα από την παιδική τους ηλικία λόγω του ανεπαρκούς αριθμού διδασκόντων και ταυτόχρονα στερούνται στοιχειωδών και υποτυπωδών μέσων και υλικοτεχνικών υποδομών κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης τους.

Η απόφαση υποβάθμισης της λειτουργικότητάς του σχολείου μας αφού θα πρέπει να γίνει συνδιδασκαλία τεσσάρων (3η – 4η και 5η – 6η ) διαφορετικών τάξεων με πληθώρα μαθητών θα καταστήσει δυσχερέστερο έως αδύνατο το έργο του εκάστοτε εκπαιδευτικού με άμεσο απότοκο την μειωμένη επίδοση των μαθητών, την ελλιπή κατανόηση της διδακτέας ύλης και κατ’ επέκταση την δημιουργία ή ακόμη και μεγιστοποίηση κενών και ανεπαρκών γνώσεων στους μαθητές μας, κενά που δεν αναπληρώνονται και προβλήματα που δεν λύνονται μακροπρόθεσμα.

Σημειωτέον ότι στο σχολείο μας υπάρχουν και μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες που χρειάζονται πρόσθετη στήριξη από ειδικούς παιδαγωγούς οι οποίοι διδάσκουν στα παιδιά τεχνικές και δεξιότητες με στόχο να βελτιωθούν οι υφιστάμενες δυσκολίες τους, οπότε στην περίπτωση της συνδιδασκαλίας οι μαθητές αυτοί θα παρουσιάσουν επιδείνωση στο πρόβλημά τους και θα δυσκολευτούν ακόμη περισσότερο να ακολουθήσουν το πρόγραμμα διδασκαλίας, ενώ συγχρόνως οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ακόμη δυσκολότερο έργο κατά την διεξαγωγή του εκάστοτε μαθήματος.

Ως κάτοικοι της υπαίθρου και της ορεινής περιοχής του Δήμου Ξάνθης έχουμε μάθει να επιβιώνουμε και να στηρίζουμε τον τόπο μας, παρά τις τεράστιες ανάγκες, ελλείψεις και εμπόδια που παρουσιάζονται, επιλέγοντας να παραμείνουμε στο χωριό μας και να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη.

Ο εύκολος δρόμος θα ήταν να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας προς ένα άλλο με καλύτερες υποδομές σε όλους του τομείς της ζωής, ωστόσο παραμένουμε και επιμένουμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Οι ενέργειες αυτές όπως η υποβάθμιση της λειτουργικότητας του σχολείου μας, κατατείνουν στο αντίθετο, σε βάρος κάθε προσπάθειας για ανάκαμψη και ανάπτυξη, με κλειστά σχολεία, και ερήμωση του τόπου.

Η παροχή ίσων εκπαιδευτικών ευκαιριών στα μέλη μιας κοινωνίας είναι η βασική προϋπόθεση για την βιώσιμη ανάπτυξή της.

Ορμώμενοι από την αναλγησία και τη αιφνιδιαστική απόφαση των ιθυνόντων ,οι οποίοι αδιαφορούν για τις ολέθριες επιπτώσεις των αποφάσεων τους σε βάρος των μαθητών που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας

ΚΑΛΟΥΜΕ τους αιρετούς της Τοπικής αυτοδιοίκησης Περιφέρειας και Δήμου σε συστράτευση για την αναθεώρηση της εν λόγω απόφασης.

Αναστάσιος Συμεωνίδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια