GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΟΣΔΕ 2024: Παράταση έως το τέλος του μήνα – Στο ΦΕΚ ρύθμιση για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις

ΦΕΚ αναμένεται να πάρει σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου –με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρα- νομοθετική ρύθμιση, με την ...


ΦΕΚ αναμένεται να πάρει σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου –με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρα- νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα άρεται η ποινή που προβλέπεται, όταν η υποβολή των δηλώσεων γίνεται μετά την καταληκτική ημερομηνία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ypaithros.gr, με την ρύθμιση αυτή ουσιαστικά φέτος δεν θα υπάρχουν εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες δηλώσεις, αλλά παραδεκτές και μη παραδεκτές.

Η ρύθμιση έρχεται μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο ίδιος ο υπουργός στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της βουλής, προαναγγέλλοντας παράταση στο ΟΣΔΕ 2024.   

Παράταση έως το τέλος του μήνα για την υποβολή των ΕΑΕ 2024, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες.  

Άλλωστε, όπως είπε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας μιλώντας την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, αυτή η παράταση θα είναι ουσιαστικά ο προβλεπόμενος χρόνος που απομένει από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τυχόν διορθώσεις ή εκπρόθεσμες αιτήσεις, χωρίς καμία ποινή.

«Αυτή η παράταση στην πραγματικότητα, να είναι και οριστικά ο χρόνος μέχρι και τη διόρθωση, μέχρι και την οριστικοποίηση, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Από κει και πέρα δεν θα είναι παραδεκτές οι δηλώσεις. Όποιος, δηλαδή, με την παράταση που σκεφτόμαστε -είναι μέχρι το τέλος του μήνα- έχει τη δυνατότητα να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν θα υπάρχει ποινή. Δεν θα υπάρχει, απλώς, από εκεί και πέρα άλλος χρόνος. Δηλαδή, δίνεται ο χρόνος για να το κλείσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Πηγή:ypaithros.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια