GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εξοικονόμηση ενέργειας: Ποιά είναι τα νέα προγράμματα – Τι θα γίνει με το «Αλλάζω Συσκευή 2»

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου έκανε τον απολογισ...

Η εξοικονόμηση ενέργειας, είναι μέσα στις προτεραιότητες,  μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, επιχειρήσεων, αλλά ακόμα και σχολικών κτιρίων.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» ή «Αλλάζω Συσκευή 2» όπως έχει καθιερωθεί δεν ήταν ανάμεσα σε αυτά, παρά τις πληροφορίες πως το πρόγραμμα ήταν στα σχέδια υλοποίησης για αυτό το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων ηλεκτρικών οικιακών συσκευών APPLIA Hellas, κ. Στάθη Σαχίνη, στο CNN Greece, η επανάληψη του προγράμματος είναι ακόμα σε διερεύνηση και παρότι υπάρχουν συζητήσεις με το ΥΠΕΝ, δεν είναι κάτι που βρίσκεται στα άμεσα σχεδιά τους, τουλάχιστον για αυτό το εξάμηνο.

Ποιες είναι οι νέες δράσεις

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΣΒΕ ηλεκτρικών οικιακών συσκευών τα νέα προγράμματα που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης είναι τα εξής:

1. Εξοικονομώ 2024 για ευάλωτα νοικοκυριά

2. Εξοικονομώ για όλους

3. Βελτίωση της ενεργειακής απόδοση ορεινών τουριστικών καταλυμάτων

4. Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα

5. Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων

6. Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με αντλίες θερμότητας για νοικοκυριά

Δεν υπάρχουν σχόλια