GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άστατος παραμένει και σήμερα Τετάρτη 11/9 ο καιρός NewsRoom NewsRoom 11/09/2024

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε τη Δευτέρα (9/9) επικαιροποιείται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχ...


Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε τη Δευτέρα (9/9) επικαιροποιείται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ

Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει πως η κακοκαιρία «ATENA» που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Βόρειο Αιγαίο θα συνεχίσει να επηρεάζει τη βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αναλυτικά:

Α. Μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου (Θάσο, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιο και Λήμνο).

Β. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες και κατά περιόδους θα είναι έντονες.

Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα.

Αρνιακός: Συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο η κακοκαιρία

Προβλήματα από την κακοκαιρία και νέο «112»

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θάσου, Σαμοθράκης, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους που θα διαρκέσουν έως τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Στην Αττική η «ATENA» έφτασε στις 17:30 της Τρίτης με ισχυρές βροχοπτώσεις σε όλο το λεκανοπέδιο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική μέχρι το απόγευμα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος είχε δεχτεί 47 κλήσεις για την Αττική κυρίως από περιοχές του δήμου Αθηναίων (Πατήσια- Κυψέλη), αλλά και από Ψυχικό και Γαλάτσι. Από αυτές οι 34 κλήσεις είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 7 για κοπές δέντρων, οι 5 για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες και μία για αφαίρεση αντικειμένου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στις περισσότερες αντλήσεις υδάτων οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να ενεργήσουν λόγω χαμηλής στάθμης του νερού.

Ο καιρός σήμερα

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 12-09-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-09-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-09-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-09-2024

Δεν υπάρχουν σχόλια