GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΠΓΝΑ: «Πράσινο φως» για την έναρξη εγκατάστασης της ΜΕΘ Παίδων!

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση λειτουργίας της Μονάδας!


Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση λειτουργίας της Μονάδας!

Ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση της λειτουργίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ένα αίτημα φορέων και κατοίκων όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έγινε από το Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πριν λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση εγκατάστασης της «Ειδικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων» της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Τομέα Υγείας Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δ.Π.Θ., στο ΠΓΝΑ. Επιπλέον, εγκρίθηκε και ο Κανονισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας της ΜΕΘ, όπως κατατέθηκε από τον Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΑ Ελπιδοφόρο Μανταδάκη.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «διευκρινίζεται ότι όταν συντρέξουν οι εκ του νόμου προϋποθέσεις, παράλληλα με τις ήδη δρομολογημένες ενέργειες της Διοίκησης σχεδιασμού της χωροταξικής τοποθέτησης αυτής, το Διοικητικό Συμβούλιο με νέα απόφαση του θα αποφανθεί περί της ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της εν λόγω Μονάδας».

Τέλος, το ΔΣ του Νοσοκομείου αποφάσισε την ένταξη της Ειδικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, στο πλαίσιο λειτουργίας της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής, στον Οργανισμό του ΠΓΝΑ, ενόψει σχεδιασμού αναμόρφωσης -τροποποίησης του.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουλίου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Νοσηλευτικών Μονάδων του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Τζώρτζη, σε σχετικό έγγραφό της, με αποδέκτη την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, είχε χαρακτηρίσει ως «εσωτερικό θέμα» του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης τη λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, ένα αίτημα κατοίκων όλης της ΑΜΘ, το οποίο έχουν υποστηρίξει με ψηφίσματά τους δεκάδες φορείς από όλη την Περιφέρεια.

Σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό της Μονάδας, όπως είναι γνωστό, η εταιρεία Gastrade έχει αναλάβει να προμηθευτεί και να δωρίσει 2 κλίνες και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, άλλες 2 τον δεύτερο κι ακόμη 2 τον τρίτο χρόνο, σύνολο 6, που είναι και ο ελάχιστος αριθμός που απαιτείται για τη λειτουργία της ΜΕΘ.

Από εκεί και πέρα, η Διοίκηση του ΠΓΝΑ σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ θα πρέπει να κινήσουν τις διαδικασίες και για την εξασφάλιση του απαραίτητου προσωπικού για τη λειτουργία της Μονάδας, κάτι που μετά την τελευταία απόφαση του ΔΣ φαίνεται πως βρίσκεται υπό δρομολόγηση.

  • Κ.Η.
  • [Εφ. «Γνώμη» Αλεξανδρούπολης] 

Δεν υπάρχουν σχόλια