GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το Μήνυμα της Κυριακής του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης

«Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»


«Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

Κατά την σημερινή Ευαγγελική περικοπή ο Χριστός εισέρχεται στην Ιουδαϊκή συναγωγή της Ναζαρέτ όπου του επιδώθηκε το βιβλίο του προφήτου Ησαϊου. Το άνοιξε στο χωρίο όπου είναι γραμμένο «Πνεύμα Κυρίου έχρισε με ευαγγελίσασθαι πτωχοίς απεσταλκέ με, ιάσασθαι τους συντετριμένους τη καρδία κηρύξαι αιχμαλώτοις αφεσιν και τυφλοίς ανάβλεψιν.

Πόσο παρήγορα και ελπιδοφόρα είναι τα λόγια αυτά του σημερινού Ευαγγελίου. Για τους ανθρώπους τους πονεμένους, που ζητούν λύτρωση από τα βάσανα της ζωής, έρχεται ο Χριστός και φέρει το χαρμόσυνο μήνυμα.

Από τότε που οι άνθρωποι δημιούργησαν τις πρώτες κοινωνικές ομάδες και άρχισαν να ζουν κοινωνικά, έγνωρισε ο κόσμος διάφορες μορφές κοινωνικής ζωής, και διάφορα κοινωνικά συστήματα, πολιτεύματα και καθεστώτα.

Υπάρχει, εν τούτοις, ένα καθεστώς θαυμάσιο και εξαίρετο, ένα σύστημα ζωής άριστο μία μορφή πολιτεύματος, που λύνει τα προβλήματα των ανθρώπων, τα ατομικά και τα κοινωνικά. Είναι το πολίτευμα, που ήλθε να κηρύξη ο Χριστός επί της γης, και ονομάζεται: «βασιλεία του Θεού» η «βασιλεία των ουρανών». Σε αυτό υπάρχει η μόνη λύση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων και η μόνη διέξοδος εκ των δεινών, από τα οποία σήμερα πάσχουμε και υποφέρουμε. Τι είναι λοιπόν το καθεστώς αυτό, που ονομάζεται «βασιλεία των ουρανών»; και ποιά αγαθά υπόσχεται και εξασφαλίζει στους ανθρώπους;

Στην επί του Όρους ομιλία του Χριστού υπογραμμίζονται η ταπείνωση και η πραότης, η αγάπη και η ειρήνη, η αγνότητα και η δικαιοσύνη ως θεμελιώδεις χριστιανικές αρετές και ως βάση και προϋποθέση δια να εισέλθει κάποιος στην βασιλεία των ουρανών. Ποιός λοιπόν δεν αντιλαμβάνεται, ότι, υπ’ αυτούς τους όρους, δημιουργείται πράγματι παραδεισιακή κατάσταση στην ανθρώπινη κοινωνία;

Είθε το νέο εκκλησιαστικό έτος, που αρχίζει σήμερα να αποβή «ενιαυτός Κυρίου δεκτός», ειρηνικός και ευλογημένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια