GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Επεκτείνεται σε τουρισμό και εστίαση από το Φθινόπωρο…

«Μικρό καλάθι» για τα αποτελέσματα από τη λειτουργία της, κρατά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Αθανάσιος Σισαμπέρης:


«Μικρό καλάθι» για τα αποτελέσματα από τη λειτουργία της, κρατά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.

Αθανάσιος Σισαμπέρης:

«Δεν πιστεύω ότι η εφαρμογή του μέτρου θα βάλει τέλος στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία σε αυτούς τους κλάδους. Έχουν αφήσει πολλά ανοιχτά «παραθυράκια» για να μη γίνει κάτι τέτοιο»

Τους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης πρόκειται να συμπεριλάβει η πιλοτική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας το φθινόπωρο.

Σκοπός του υπουργείου Εργασίας είναι η καθολική εφαρμογή του μέτρου σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας από τις αρχές του επόμενου έτους. Αρχικά, η πιλοτική εφαρμογή για τους τομείς της εστίασης και του τουρισμού επρόκειτο να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, λόγω της υψηλής τουριστικής κίνησης εκείνη την περίοδο και της επιθυμίας της νέας ηγεσίας του υπουργείου να αποφευχθεί τυχόν αναστάτωση, η εφαρμογή θα καθυστερήσει. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, υπό την υπουργό Νίκη Κεραμέως, σκοπεύει να πραγματοποιήσει έναν κύκλο επαφών με τους αρμόδιους φορείς πριν από την πιλοτική εφαρμογή.

Ωστόσο «μικρό καλάθι» κρατά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Αθανάσιος Σισαμπέρης, όπως παραδέχεται ο ίδιος, μέσα από την εφημερίδα μας, σχετικά με τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου και πιο συγκεκριμένα, δεν πιστεύει ότι η εφαρμογή του μέτρου θα μπορέσει να πατάξει, ουσιαστικά, το φαινόμενο της μαύρης κι ανασφάλιστης εργασίας που μαστίζει τους συγκεκριμένους κλάδους.

Όπως συμπληρώνει ο κύριος Αθανάσιος Σισαμπέρης, υπάρχουν παραθυράκια στην εφαρμογή του μέτρου τα οποία θα επιτρέψουν στους εργοδότες να αυθαιρετούν.

«Δεν πιστεύω ότι η εφαρμογή του μέτρου θα βάλει τέλος στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία σε αυτούς τους κλάδους. Έχουν αφήσει πολλά ανοιχτά «παραθυράκια» για να μη γίνει κάτι τέτοιο. Δεν μένει, βέβαια, παρά να δούμε πως θα λειτουργήσει το μέτρο στην πράξη, αν και δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι θα δώσει οριστική λύση στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία», υπογραμμίζει ο κύριος Αθανάσιος Σισαμπέρης.

Ενώ, όπως υπογραμμίζει, από την πλευρά του, το υπουργείο εργασίας, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι ένα εργαλείο που εξυπηρετεί τόσο τους εργαζομένους όσο και τους εργοδότες. Αποτελεί ένα σημαντικό μέσο για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και του αθέμιτου ανταγωνισμού, μειώνοντας παράλληλα τη γραφειοκρατία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια