GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επίδομα παιδιού: Αύξηση του επιδόματος από το 2025

Το κυβερνητικό επιτελείο, εξετάζει την αύξηση του επιδόματος παιδιού ως μέρος των μέτρων για την ενίσχυση της οικογένειας. Η πρόταση αυτή αν...

Πόση θα είναι η αύξηση

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει αύξηση του επιδόματος παιδιού από το 2025, με αύξηση κατά 20% στα υφιστάμενα ποσά. Αυτό σημαίνει ότι οι μηνιαίες παροχές θα κυμανθούν από 34 ευρώ έως 168 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Παράδειγμα:

Mία οικογένεια με τρία παιδιά που σήμερα λαμβάνει 210 ευρώ το μήνα, θα δει το ποσό αυτό να αυξάνεται σε 252 ευρώ, αποφέροντας μια επιπλέον ετήσια ενίσχυση ύψους 504 ευρώ.

Ανοικτή η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού

Ανοικτή είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο εποπτευόμενος Οργανισμός Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Όπως επισημαίνεται, οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως στα σχετικά πεδία:

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι:

Οι ημερομηνίες πληρωμής

Δεν υπάρχουν σχόλια