GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης: Δίκελλα, Παλαγία και Πλάκα οι τρεις περιοχές που επλήγησαν από την απογευματινή νεροποντή

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους πολίτες :


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους πολίτες :

Σήμερα Τρίτη 23/07/2024

Οι πρώτοι υπολογισμοί για τις ζημιές που άφησε πίσω της η θεομηνία που χτύπησε σήμερα το μεσημέρι τον Δήμο Αλεξανδρούπολης .

Άσχημη είναι η κατάσταση σε 3 τμήματα του Δήμου μας που επλήγησαν.

1)ΔΙΚΕΛΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μεγάλες ζημιές στην περιοχή των Δικέλλων προξένησε η καταρρακτώδης βροχή . Στην γέφυρα λίγο πριν την είσοδο στον οικισμό έγινε περαιτέρω αποκάλυψη του αγωγού νερού που τους υδροδοτεί . Μεγάλο ρόλο έπαιξε ο ισχυρός θωρακισμός που έγινε το 2021 στο σημείο ώστε ο χείμαρρος δεν μπόρεσε να τον καταστρέψει .

2)Κατοικίες σε περιοχή ανάμεσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΛΑΓΙΑ

Χωρίς νερό βρίσκονται κατοικίες στην περιοχή διότι αγωγός νερού που τους υδροδοτεί, πλησίον του ρέματος έχει υποστεί θραύση. Τις πρώτες πρωινές ώρες και αφού πέσει η στάθμη του ρέματος, θα γίνει επέμβαση από το συνεργείο για να αποκατασταθεί .

3)Οικισμός Πλάκα

Χωρίς Νερό βρίσκεται ο οικισμός Πλάκα διότι προκλήθηκε ζημιά στην γεώτρηση που υδροδοτεί . Κλειστός ο δρόμος προς τον οικισμό . Έγινε επέμβαση από το συνεργείο και τέθηκε σε λειτουργία εφεδρική γεώτρηση και καθαρίζεται. Τις πρώτες πρωινές ώρες αν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα θα ξεκινήσει να υδροδοτεί τον οικισμό.

4)ΥΔΡΟΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑΣ

Τις πρώτες πρωινές ώρες 2 μηχανοκίνητες λέμβοι της υπηρεσίας θα ελέγξουν όλη την λίμνη για τυχόν εισροή καμμένων και φερτών υλικών .

Ανάγκη παρουσίας υπευθύνων- κρατικών αρχών στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και η κήρυξη του Δήμου μας σε έκτακτη ανάγκη , προκειμένου να δοθούν άμεσα κρατικές επιχορηγήσεις για αποκατάσταση, καθώς και να χρηματοδοτηθεί άμεσα ο πίνακας έργων για θωρακίσεις δικτύων και προστασία του Υδροταμιευτήρα που έχει υποβληθεί από πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Την προηγούμενη εβδομάδα σε συζήτηση με τον κ. Τριαντόπουλο μου αναφέρθηκε πως, τον Σεπτέμβριο θα γίνει εκταμίευση χρημάτων για την έναρξη του προγράμματος << ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ >> όπου θα αποκατασταθεί όλος ο Νομός .

Ζητήθηκε η έναρξη των εργασιών απο την περίμετρο του Υδροταμιευτήρα για την προστασία του καθώς και χρηματοδότηση για εγκατάσταση φίλτρου Άνθρακα εντός του Διυλιστηρίου για την φίλτρανση του νερού σε περίπτωση ανάμειξης του με καμμένα φερτά υλικά .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Α.

Χαράλαμπος Σ. Μιχαηλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια