GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δωρεάν καυσόξυλα από το Δασαρχείο Ξάνθης στους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Μύκης

Έως την 26η/8 η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών


Έως την 26η/8 η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών

Ο Δήμος Μύκης ενημερώνει ότι ξεκίνησε για το τρέχον έτος η κατάθεση δικαιολογητικών για τη διάθεση καυσόξυλων δρυός και οξυάς για την κάλυψη ατομικών αναγκών, με μειωμένο τίμημα, στους μόνιμους κατοίκους δασόβιων οικισμών. Αναλυτικότερα το έγγραφο Δασαρχείου Ξάνθης αναφέρει τα ακόλουθα:

Σε εκτέλεση των ανωτέρω σχετικών διαταγών, το Δασαρχείο Ξάνθης θα διαθέσει κατά το τρέχον έτος καυσόξυλα δρυός και οξυάς για την κάλυψη ατομικών αναγκών, με μειωμένο τίμημα, στους μoνίμους κατοίκους δασόβιων οικισμών.

Επειδή η ποσότητα των διατιθέμενων καυσόξυλων δεν επαρκεί (λόγω των περιορισμένων πιστώσεων στον ΑΛΕ 2420989001 ) για την κάλυψη των ατομικών αναγκών όλων των ενδιαφερομένων (μονίμων κατοίκων κ.λ.π) θα προηγηθεί η ικανοποίηση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων συνταξιούχοι ΟΓΑ, πολύτεκνοι – τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67%, μακροχρόνια άνεργοι και στρατευμένοι οικογενειάρχες.

Σύμφωνα με την ως άνω(2)σχετική σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 700μ. η ποσότητα των καυσοξύλων αυξάνεται κατά 50% και η τιμή μειώνεται κατά 40% για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων, έτσι: για τους παραπάνω δικαιούχους των οικισμών Δημαρίου, Πάχνης, Διάσπαρτου, Κίδαρη και Κενταύρου, το αντίτιμο ανά χ.κ.μ διαμορφώνεται ως εξής:

α1. Δρυός: 1 χ.κ.μ 8,54 + 2,05 Φ.Π.Α 24% = 10,59 Ευρώ

α2. Οξυάς 1 χ.κ.μ 7,69 + 1,85 Φ.Π.Α 24% = 9,54 Ευρώ

ενώ για τους οικισμούς:

Αιώρας, Άλμα, Ζουμπούλι, Κίρρα, Γοργόνα, Διάφορο, Κότινο, Κουτσομύτης, Όασης, Προσήλιο, Πύργος, Σιρόκο, Σμίνθη, Σούλα, Στήριγμα, Τρίγωνο, Χρυσό, Α.Κ.Μ. Θέρμες, Κοτάνης, Μέδουσας, Αιμόνιο, Κοτύλης, Εχίνου, Μελίβοια, Γλαύκης, Θεοτόκο, Κύκνο, Ρεύμα, Ωραίο, Μάνταινα, Μύκης, Γιδότοπο, Καλότυχο, Ποταμοχώρι, Σάτρες και Τέμενος το αντίτιμο ανά χ.κ.μ διαμορφώνεται ως εξής:

α1. Δρυός: 1χ.κ.μ 14,23 + 3,42 Φ.Π.Α 24% = 17,65 Ευρώ

α2. Οξυάς 1χ.κ.μ 12,81 + 3,07 Φ.Π.Α 24% = 15,88 Ευρώ

Για την διάθεση των καυσοξύλων στους παραπάνω απατούνται τα ακόλουθα δικαιολογητικά.

α) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας δικαιούχων οικογενειών

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, η οικογένεια έχει κατοικία τον τόπο της κύριας και μόνιμης εγκατάστασής της. Μόνιμη κατοικία είναι η μόνιμη εγκατάσταση της οικογένειας σε ένα τόπο με πρόθεση να τον χρησιμοποιήσει στη διάρκεια του χρόνου ως κέντρο της κοινωνικής και οικονομικής της δραστηριότητας και δεν πρέπει να συγχέεται με την έννοια της διαμονής. Η ύπαρξη οικογενειακής μερίδας ή η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη και την ύπαρξη μόνιμης κατοικίας.

ΣΥΜΦΩΝΑ με την Α.Π.:ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/91927/3035/12-9-2022 απόφαση του ΥΠΕΝ η βεβαίωση θα εκδίδεται ηλεκτρονικά μέσω της ενιαίας ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr gr ΕΨΠ).. Εφόσον η ανωτέρω έκδοση ηλεκτρονικής βεβαίωσης δεν είναι εφικτή για οποιονδήποτε λόγο, η ιδιότητα μόνιμου κατοίκου βεβαιώνεται από τον Δήμαρχο με την υποβολή από τον ενδιαφερόμενο αντίγραφου της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Έντυπο Ε1) ή αντιγράφου του εκκαθαριστικού της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ). Εάν αιτιολογημένως η ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου δεν μπορεί να αποδειχθεί από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, αποδεικνύεται, εφόσον προκύπτει πραγματική εγκατάσταση στο Δήμο από τον ενδιαφερόμενο με κάθε άλλο πρόσφορο αποδεικτικό μέσο (ενδεικτικά λογαριασμό σταθερής τηλεφωνίας, λογαριασμό ηλεκτροδότησης, λογαριασμό ύδρευσης)

β) Βεβαίωση συνταξιούχου του ΟΓΑ

Η ιδιότητα του συνταξιούχου του ΟΓΑ θα βεβαιώνεται με την κατάσταση στην οποία θα υποβάλλει ο Δήμος στην Υπηρεσία μας ή με αντίστοιχη βεβαίωση από τον ανταποκριτή του ΟΓΑ.

γ) Βεβαίωση πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογενείας

Η ιδιότητα της πολύτεκνης οικογένειας, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν.3454/2006(ΦΕΚ 75/Α΄/7-4-2006) και το Ν. 4316/2014(ΦΕΚ 270 Α΄) αποδεικνύετε από Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οικείου Δήμου στα δημοτολόγια των οποίων είναι γραμμένοι οι δικαιούχοι συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας και της τρίτεκνης οικογένειας βεβαιώνεται με Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το οποίο θα χορηγείται από το Δήμο σας

δ) Βεβαίωση αναπηρίας σε ποσοστό 67% και άνω

Η αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω βεβαιώνεται από πιστοποιητικό Α΄θμιας ή Β΄θμιας Επιτροπής από οποιοδήποτε αρμόδιο φορέα πρώην Νομαρχίες ή ασφαλιστικούς φορείς αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή Κέντρο Πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), εφόσον δεν έχει λήξει η ισχύς της γνωμάτευσης κατά το χρόνο κατάθεσης των δικαιολογητικών.

ε) Βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας

Η ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου βεβαιώνεται από τον ΟΑΕΔ.

στ) Βεβαίωση στρατευμένου οικογενειάρχη

Η ιδιότητα του στρατευμένου οικογενειάρχη θα βεβαιώνεται με φωτοτυπία της στρατιωτικής ταυτότητας ή βεβαίωση της αρμόδιας στρατιωτικής μονάδας.

Έπειτα από τα παραπάνω για την διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, σας παρακαλούμε να συμπληρωθεί πλήρως (ΑΔΤ, ΑΦΜ, Τηλέφωνο, κ.λ.π.) η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση που σας αποστέλλουμε κατά δικαιούχο, αφού προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να συντάξετε ονομαστικές καταστάσεις κατά κατηγορία και οικισμό έως 14-8-2024.

Στο τέλος κάθε ονομαστικής κατάστασης θα υπάρχει οπωσδήποτε βεβαίωση του Αντιδημάρχου του αντίστοιχου Δημοτικού Διαμερίσματος για το εάν όλοι οι ανωτέρω δικαιούχοι (συνταξιούχοι ΟΓΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρία, μακροχρόνια άνεργοι και στρατεύσιμοι οικογενειάρχες) διαμένουν μόνιμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα και ότι έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανάλογα με την κατηγορία δικαιούχου όπως οφείλουν.

Οι καταστάσεις θα είναι καθαρογραμμένες, ευανάγνωστες με όλα τα στοιχεία των δικαιούχων και δίπλα σε κάθε ονοματεπώνυμο θα υπάρχει υπογραφή του, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί σε κάθε δικαιούχο ότι τα καυσόξυλα είναι αποκλειστικά για ατομική χρήση.

Θα ακολουθήσει της διάθεσης, αυστηρός έλεγχος όσον αφορά τη χρήση, από μέρος των δικαιούχων των καυσοξύλων.

Να επισημανθεί ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση υποβολής αιτήσεων πέραν της αναγραφόμενης ημερομηνίας.

Στη συνέχεια σας παρακαλούμε αφού ελέγξετε την πληρότητα και ορθότητα των απαραίτητων δικαιολογητικών, να μας τα διαβιβάσετε έως 26-8-2024.

Η Υπηρεσία μας στη συνέχεια θα σας ενημερώσει για την ακριβή ποσότητα που μπορεί να χορηγηθεί στον κάθε δικαιούχο ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί αλλά και των εγκεκριμένων πιστώσεων στον ΑΛΕ 2420989001.

Κάνουμε γνωστό ότι απαγορεύεται η μεταφορά των καυσοξύλων πέραν της μόνιμης κατοικίας, καθώς και η με οποιοδήποτε τρόπο διάθεση ή εμπορία των καυσοξύλων σε τρίτο μη δικαιούχο.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια