GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέα σχολική χρονιά: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο.

Τι είναι το Νέο Ψηφιακό Σχολείο.


Τι είναι το Νέο Ψηφιακό Σχολείο.

Με αλλαγές θα γίνει φέτος η επιστροφή στα σχολεία της χώρας την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, επίσημη ημέρα έναρξης των μαθημάτων για τη νέα σχολική χρονιά.

Αναλυτικότερα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 θα γίνει σε όλες τις σχολικές μονάδες ο Αγιασμός και αφού οι μαθητές πάρουν τα βιβλία τους, την επόμενη ημέρα θα επιστρέψουν στα θρανία για τα μαθήματα. Ενώ, η ακριβής ώρα του Αγιασμού θα σταλεί στους γονείς στις αρχές Σεπτεμβρίου με ευθύνη των σχολείων.

Τι αλλάζει στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Το νέο Ψηφιακό Σχολείο (digitalschool.gov.gr) είναι μια νέα, δωρεάν, ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη, μέσω της οποίας μαθητές από την Α’ Δημοτικού έως τη Β’ Λυκείου θα έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε σύντομα, περιεκτικά βίντεο με διδακτικό υλικό και στο περιεχόμενο των μαθημάτων (στη λογική του Netflix).

Κληθείς να σχολιάσει τα παραπάνω και κατά πόσο θεωρεί πως το νέο Ψηφιακό Σχολείο θα συμβάλει στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, ο Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Δημήτριος Ντούμος, αφού παραδέχεται ότι, «είναι ως προς τη σωστή κατεύθυνση η συγκεκριμένη απόφαση, καθώς ζούμε στην ψηφιακή εποχή. Θα δώσει, παράλληλα, τη δυνατότητα στους μαθητές οι οποίοι για διάφορους λόγους απουσιάζουν από τα μαθήματα να έχουν άμεση πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό», σπεύδει να συμπληρώσει ότι, «σε καμία περίπτωση, η ψηφιακή ή εξ αποστάσεων εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση».

Ψηφιακά μαθήματα για τα παιδιά των απομακρυσμένων περιοχών

Παράλληλα, μέσω του Ψηφιακού Σχολείου θα καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις για την ίδρυση σχολείου, όπως η Γαύδος. Στις περιπτώσεις αυτές, θα δημιουργούνται τάξεις με τη φυσική παρουσία τουλάχιστον τριών ειδικοτήτων εκπαιδευτικών (φιλόλογοι, μαθηματικοί, καθηγητές φυσικών επιστημών ή πληροφορικής) και για τα μαθήματα που δεν καλύπτονται από τις ειδικότητες που είναι διαθέσιμες στην περιοχή θα γίνεται ζωντανή ψηφιακή διδασκαλία, εντός σχολικού ωραρίου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το ελεύθερο και δωρεάν Ψηφιακό Σχολείο αποτελεί ένα υποστηρικτικό εργαλείο για όλους τους μαθητές, ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες επειδή κατοικούν σε δυσπρόσιτες ορεινές ή νησιωτικές περιοχές, σε μεγάλη απόσταση από το σχολείο τους ή ανήκουν σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Ηλεκτρονική πρόσβαση για τους γονείς στη δραστηριότητα του σχολείου

Το Ψηφιακό Σχολείο περιλαμβάνει, επίσης, ψηφιακή εφαρμογή για την τακτική επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και στο σχολείο (eParents). Αρχικά οι γονείς και κηδεμόνες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις δράσεις του σχολείου, τις επιδόσεις και τις απουσίες του παιδιού, ενώ σταδιακά θα προστεθούν κι άλλες δυνατότητες, όπως συμβουλευτικές υπηρεσίες και τηλεδιασκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια