GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οζγκιούρ Φερχάτ: Μέτρα για την στήριξη των καπνοπαραγωγών της Θράκης, απώλεια παραγωγής πάνω από 60%!

Από το κακό στο χειρότερο πάει δυστυχώς η καπνοκαλλιέργεια στους Νομούς Ξάνθης και  Ροδόπης, αφού ήδη υπάρχει απώλεια παραγωγής που ξεπερνάε...


Από το κακό στο χειρότερο πάει δυστυχώς η καπνοκαλλιέργεια στους Νομούς Ξάνθης και  Ροδόπης, αφού ήδη υπάρχει απώλεια παραγωγής που ξεπερνάει το 60% λόγω της ξηρασίας!!! Χειρότερα δεν γίνεται δηλαδή οπότε και απαιτούνται μέτρα εδώ και τώρα.

Επίκαιρη στο παραπάνω θέμα είναι και η ερώτηση που κατέθεσε βουλευτής της Ροδόπης και την δημοσιεύουμε ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ μάλιστα στη σημερινή “Αδέσμευτη” της Τρίτης (23/7/2024).

Αναλυτικότερα:

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Αριστεράς Οζγκιούρ Φερχάτ κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην οποία αναδεικνύεται η απόγνωση των καπνοπαραγωγών της ΠΕ Ροδόπης –αλλά και της Ξάνθης θα προσθέσουμε εμείς-  οι οποίοι βλέπουν ότι η απώλεια της παραγωγής τους, εξαιτίας των  ακραίων καιρικών φαινομένων και της ξηρασίας θα ξεπεράσει το 60%.

Στο κείμενο της ερώτησης, ο μειονοτικός  Βουλευτής Ροδόπης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με δεδομένη την οικονομική καταστροφή των καπνοπαραγωγών, τη φθίνουσα πορεία των καλλιεργούμενων εκτάσεων από 10% έως 20% από χρόνο σε χρόνο, τη μείωση της καπνοκαλλιέργειας που δείχνει ότι, οι δυσχερείς συνθήκες και η οικονομική επισφάλεια αποτρέπουν τους νέους αγρότες να επενδύσουν στη γη και να ζήσουν από αυτή, αλλά και την επιβεβλημένη στήριξη της παραγωγής και της τοπικής οικονομίας, καθώς η ποικιλία του καπνού της Ροδόπης είναι μια από τις πιο εκλεκτές ποικιλίες της παγκόσμιας καπνοπαραγωγής με κύρια χρήση στην φαρμακολογία, στην ιατρική, στην κοσμετολογία και στην αρωματοποιία και αποτελεί βασικό πυλώνα του αγροτικού εισοδήματος της μειονότητας, ερωτάται ο κ. υπουργός:

Δεν υπάρχουν σχόλια